Kell külön BKK jegyet is venni, ha MÁV-val utazom, de két állomás között éppen azon a napon nincs vonat és BKK-val kényszerülök utazásra?
Balaton felől Kelenföldre érkezem, onnan Kőbánya-Kispestre kell átjutnom a monori vonathoz.
Szokott lenni ritkán Kelenföldről Kökire vonat, de most abban az időszakban egyáltalán nincs, vagyis kénytelen vagyok metrózni.
Ráadásul át is kell szállni a 4-es metróról a 3-asra, és még csak átszállójegyet sem vehetek, mert több megálló, mint három. Vagyis 2 db teljes vonaljegyet meg kell vennem.!!!????!!!
Az a kérdésem tényleg így van, jó tudom, vagy tévedek és máshogy van?
ELfogadják esetleg ilyenkor a metrón az érvényes vonatjegyemet?
Vagy ha azt nem is, valami lehetőség, hogy ne 2 db vonaljegyet kelljen venni??
Régen utaztam már, s akkor volt Köki és Kelenföld közt vonat. MOst ez a hercehurca teljesen új, nem látom igazán át. De igen költségesnek tűnik, nem tudom, létezik-e...
A MÁV meg a BKK két teljesen különbözö vállalat, az egyikre érvényes jegy nem jó a másikon.
Azt meg nem hiszem, hogy az a két darab jegy fog anyagilag földhözvágni, de ha nem tetszik, mehetsz taxival is.
Amikor átszállsz egy másik vonatra , arra is jegyet kell vegyél, nem?
("Régen utaztam már, s akkor volt Köki és Kelenföld közt vonat.")
Egyrészt igen, a vonatra is kell, de csak az a táv vonattal 310 ft. Ehhez képest 2 vonaljegy?????
Másrészt eleve a vonatjegy többe kerül, több kilométert számolnak fel, mint a valós táv!!!
Ha egyben megveszem a Balatonról Monorig, az többe kerül, mintha megvenném Balatonról Kelenföldig és KöKitől-Monorig.
Azon kívül ha megnézem a menetrendet és útvonalajánlót a MÁV oldalán, akkor kiadja, hogy kb milyen BKK járművel mehetnék.
Ezért alaposan van logika abban, hogy azért számol drágább árat, ha egyben veszem meg, mert a BKK-zást is beleszámolja...
Viszont erről sehol nem írnak!
A két vonaljegy 700.- az átszállójegy 530.-
Ezeket, miért nem kérdezed meg a MÁV-nál? Okosabb lennél, és nem utaznál rossz szájízzel.
Jó köszi, nem tudtam, hogy 1 jegy is elég, így azért jobban hangzik.
Bár az, hogy a MÁV miért sumákol és mért számol drágább árat, az nem világos, de szerintem akkor inkább két részletben fogom megvenni a vonatjegyet és nem egyben.
A 6-os nem jót mondott neked.
"Ráadásul át is kell szállni a 4-es metróról a 3-asra, és még csak átszállójegyet sem vehetek, mert több megálló, mint három. Vagyis 2 db teljes vonaljegyet meg kell vennem.!!!????!!!"
Miért pontoztál le kérdező? A leírásod alapján neked az átszállójegy a legpraktikusabb ami 530.-
5-ös vagyok
Már kezdek beleszédülni. (Bocsi, nem ismerem pestet és a közlekedést, meg ezen kívül annyi feladatom van még, hogy iszonyú fáradt vagyok.)
Közben még jutott eszembe, hogy még régebben Zugló felé közlekedtünk, és a 7-es buszról nem kellett semmire átszállni. Létezik még 7-es busz? Meg úgy tudom az 1-es villamos is kimegy már Kelenföldre, lehet egy ilyen verziót nézek majd, mert hülye időpontban utazunk, lesz idő az átszállásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!