Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha lekések egy InterCity-t,...

Ha lekések egy InterCity-t, akkor visszatérítenek valamennyit a jegyárból?

Figyelt kérdés

A minap vettem a MÁV alkalmazáson keresztül vonatjegyet, bár az nem IC-jegy volt, hanem sima személyvonat jegy. És láttam olyan opciót a jegy felett az alkalmazásban, hogy “Visszatérítés”.

Ezért érdekelne, hogy IC vonat esetében is van valami hasonló opció? Oda ugye kell hely- és pótjegy is.

2021. aug. 22. 18:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"IC vonat esetében is van valami hasonló opció?"

Csak ott van erre lehetőség.

2021. aug. 22. 18:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Már, ha csatlakozás miatt késed le.

Ez le maradt. #1 voltam.

2021. aug. 22. 18:53
 3/5 anonim ***** válasza:
A gyakorlatban nem, legalábbis én még soha nem hallottam olyanról, hogy a MÁV visszatérítette volna akár csak egy részét a jegyárnak, akár az ő hibájukból késtél, akár nem.
2021. aug. 24. 07:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha saját hibádból maradsz le, akkor miért? Színházban sem térítenek vissza, ha elkésel.
2021. aug. 24. 08:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Visszatéríteni csak a jegy érvényessége előtt fél órával tudod, ekkor levonnak vagy 50 Ft kezelési költséget, a többit visszautalják pár napon belül. De ezt csak akkor, tudod ha a vonat még nem indult el! (vagyis nem jó arra az eshetőségre, hogy saját hibából lekésed). Nekem egyszer volt olyan, hogy Kelenföldön nem értem el a Balaton IC csatlakozást biztosító berendezés hiba miatt. Kellett írni egy emailt az észrevételes email címre, leírtam benne a konkrét esetet, vonatszámokkal, indulási-érkezési időkkel, jegyem sorszámával. Kivizsgálták az esetet és 100%-ban visszatérítették a lekésett vonatomra szóló menetjegye és helyjegy árát. Nyilván aznap meg kellett vennem az 1 órával későbbi vonatra szóló jegyemet, de utólag rendezte a költségeket a MÁV.
2021. aug. 24. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!