Melyik a kedvenc vasúti kocsitok?
#7 Nem az alábbi cikkben említett RaaberCity kocsira gondolsz?
A régi Ap kocsik! Azokkal a piros párnás fotelekkel! De sokat utaztam azokkal...
és a Bx és Ax!
Fogalmam nincs milyen típus, de a sima régi fülkés kocsik, ahol lehúzható az ablak és műbőr ülések vannak.
Nekem a vonatozás régen valahol ezt a fajta "vadkeleti" hangulatot adta. Zakatoló, zötykölődő ócska kocsi, ha bezárod az ajtót kinyílik, ha felhúzod az ablakot lecsúszik. Világítás vagy van vagy nincs, de el lehet feküdni az ülésen.
Nem mondom, hogy ma szívesen utaznék napi szinten ilyennel, de valahogy számomra anno ez adta a vonatozás élményét. Ehhez képest az IC kocsik meg 1-2 órával rövidebb menetidő már luxusnak hatottak.
16! Azok, amikre te gondolsz a Bo és B kocsik. Hozzáteszem néhány példány még most is an belőlük! Én tavaly még utaztam Bo kocsival Nyíregyháza-Hatvan vonatban, sőt még Budapest-Záhony sebesben is volt.
igaz manapság ezekből a szerepekből a Pest körül felszabaduló fecske kocsik kezdik kiszorítani őket.
17 igazad van ezekre gondoltam :)
Budapest-Záhony sebesvonattal utaztam régen heti szinten, ott ismertem meg ezeket a csodákat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!