A Volánbusz helyközi buszos járatain nem lenne jobb egy BKK-hoz hasonló jegyrendszer?
Ezalatt az egész jegy/bérlet rendszert értem. Nagyjából ugyanaz lehetne, mint a BKV-nál.
Én 35km-re lakom a várostól, nekem így 650Ft a jegy, kicsit igazságtalannak érzem, hogy aki 10km-re lakik az fizet 250Ft-ot és még kevesebbet is kell utaznia.
A bérlet nekem erre az egy vonalra 24900Ft, de ha más irányba akarok menni, akkor jegyet/bérletet kell venni, hiába van bérlet.
Budapesten a BKK-nál egy bérlettel az egész város átutazható, ami azért elég sok km, de mégis lehetséges, plusz jegy/bérlet nélkül.
A Volánbusznál is lehetne így, ha 10000Ft-ért vennék egy bérletet és akkor több irányba is mehetnék egy darab bérlettel (nyilván nem a világ végéig, pl. 0-50km-ig).
A jegy ára meg 350Ft lenne (mondjuk 0-50km-ig), nagyjából igazságossabb lenne, mint a km/távolság alapú. Nagyobb távolságra (50-100km vagy több) lehetne nagyobb tarifa.
Lehet többen is választanák a buszozást, mert így nagyjából olcsóbb is lenne.
Természetesen ez csak elméleti kérdés, csak írtam pár példát, hogy el lehessen képzelni, meg unatkozom is.
Mi a véleményed erről?
Kérdező említia a 65 év felettiek ingyenes utazását. Tudomásom szerint ez az egész únióban így van, es nem csak saját állampolgarok élhetnek vele.
Egyébként igatságos rendszer nincs, ami mindenkinek megfelelő.
Én úgy tudom hogy már dolgoznak a jegy- és bérletrendszer megreformálásán. Szerintem is a zóna rendszer lenne a legjobb megoldás, külföldön is sok helyen ezt használják.
A buszokon van valami sárga szerkezet, valószínű lesz majd mobiljegy, de ez a zóna rendszer nem lenne rossz.
Amúgy van olyan is, mikor pl. 10,1 km-re már 15km-es jegy/bérlet kell vagy mikor 20 perces utat 1 óra alatt tesz meg a busz a sok zsák falu miatt.
"Én 35km-re lakom a várostól, nekem így 650Ft a jegy, kicsit igazságtalannak érzem, hogy aki 10km-re lakik az fizet 250Ft-ot és még kevesebbet is kell utaznia."
Ezzel mi a bajod?
És "még kevesebbet is kell utaznia": Neked adjanak jutalompénzt, amiért kibírtad az utat, vagy mi?
Mobiljegy már most is van.
Azt tudom, de ez eléggé össze van csapva, várhatóan az új jobb lesz.
Van olyan busz ami a városba megy csak más (kerülő) útvonalon és a több km miatt többet is kell fizetni, nekem pedig több a menetidő. Ezt sem nagyon értem, hisz másik (nem kerülő) járattal kevesebbet utazok és olcsóbban is.
A vasúttal közös jegyrendszerrel az a gond, hogy legtöbbször a vonat is más útvonalon megy meg a busz is, hiába ugyanaz a célállomás, lehet a végén busszal több lesz 5 km-el a táv.
Neked adjanak jutalompénzt, amiért kibírtad az utat
Mivel nem tehetek erről, hogy messze épült a falu a várostól... Budapesten ha egy megállót utazol akkor is 350Ft, ha a város egyik végéből a másikba akkor is ugyanennyi (ez már biztos megvan 30-40km). Ez kb. biztos van 1 óra menetidő.
Vedd meg a falu központjáig és megy a másik megállóig.
Nekem is tiszta sz*pás, hogy a lassú járat 49,7km, a gyors viszont 52 egész valamennyi, szóval 60 kilométeres bérlet kell. És? Attól még így igazságos, valahol meg kell húzni a határt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!