Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Így már soha nem fognak...

Így már soha nem fognak annyian visszatérni a tömegközlekedésre, mint 5-10 éve?

Figyelt kérdés
[link]
2021. júl. 16. 13:57
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
76%

#1 és 18 vagyok.

Akkor gyere el Dömsödre és nézd meg a reggeli buszok egyikét, mondjuk a 6:27-est. 20 ember áll a megállóban, akinek a fele jegyet vesz és így sem állunk tovább 2 percnél. Most mondhatnád, hogy persze, de 2 perc a városi közlekedésben rengeteg, igazad is van. Csakhogy Bp-n a reggeli csúcsban SENKI sem vesz a sofőrnél jegyet, tehát még ha 30 ember száll fel, akkor is annyi az egész, hogy felsétál harminc ember, kezében bérlettel.

Nyilván lassabb, mintha négy ajtón szállna fel 40, de az a maradék 10 nem kell nekünk, csak összepiszkolja a buszt, miközben nem fizet egy petákot sem.

Persze nem a 7E-t kell elsőajtóztatni, ahogyan egyik belvárosi gerincjáratot (5, 7, 7E, 8E, 9, 108E, 110, 110E, 112, 133E stb.) sem.

Ezt a hétvégi elsőajtózást, mint ami van például a budafoki (33, 114, 213) járatokon is, tovább lehetne gondolni mondjuk úgy, hogy 6 és 9 között, illetve 14 és 18/19 között igénybe vehető felszálláshoz az összes ajtó, egyéb időszakokban, amikor jóval kevesebben vannak, pedig csak az első ajtón lehet felszállni. Így hétvégén és csúcsidőn kívül fennakadástól mentve, ugyanakkor bliccelők nélkül lehetne utazni.

Még az sem vészes, ami a 72M jelzésű trolin van, hogy egy bizonyos szakaszon elsőajtós, viszont a forgalmas belvárosi szakaszán nem. Nyilván a kevésbé forgalmas helyeken felszállni akaró bliccelők majd szidják az egészet, de nem kell a csalók véleményére adni. Nekem meg semmibe sem telik elővenni a zsebemből és felmutatni.

2021. júl. 17. 11:30
 22/27 A kérdező kommentje:

"Akkor gyere el Dömsödre és nézd meg a reggeli buszok egyikét, mondjuk a 6:27-est. 20 ember áll a megállóban, akinek a fele jegyet vesz és így sem állunk tovább 2 percnél."

Miért menjek el Dömsödre, ha eddig se állítottam olyat, hogy 2 percnél többet kéne állni?

Én napi 8 járművel utazok, amelyből 4 busz. 2 perccel számolva 8 perccel fog megnövekedni a menetidőm. Eddig kb. 1 és negyed óra volt beérni, most 1 óra 23 perc lesz. Én ezt semmiképpen nem akarom magamnak.

2021. júl. 17. 11:45
 23/27 Beviz Elek ***** válasza:
69%

Nem, sajnos az állami vállalkozásoknál nincs profit-orientáció, nem rúgnak seggbe odafentről ha nem hozod az elvárt eredményeket. Rengeteg példát lehetne hozni ahol az állami vállalkozás veszteséges de a magánszektor ugyanazt nyereségesen tudja csinálni. Menj el egy állami vállalkozás telephelyére és nézd meg hogy az emberek semmit nem csinálnak, rohadtul nem érdekli őket a vállalkozás jövője csak télen legyen meleg és az sem baj ha valami kis extra leesik.

1 és negyed óra a menetidőd és 8 perc miatt sírsz? Ójajj! Bele ne halj! Én nem sírtam hogy legyen saját közvetlen helikopter járatom, közelebb lehet költözni vagy munkát váltani. Egyébként ha megugrik a jegyvásárlási hajlandóság akkor több és tisztább járművet lehet forgalomba állítani, tehát még rövidülhet is a menetidő. Csak úgy mondom….

2021. júl. 17. 12:02
 24/27 A kérdező kommentje:

RövidülhetNE a menetidő, csak nem fog, mivel az emberek autókba ülne, aminek hatására nőni fog a menetidő.

2021. júl. 17. 12:11
 25/27 Beviz Elek ***** válasza:
100%
Rendben! Akkor hülyeség az egész én ne legyen elsőajtós felszállás. Igazad van!
2021. júl. 17. 12:49
 26/27 A kérdező kommentje:
Végre észhez tértél.
2021. júl. 17. 13:00
 27/27 anonim ***** válasza:
91%
Igen. Az állandó dugók miatt így is jóval hosszabb a buszok menetideje, erre még rátesz egy lapáttal az elsőajtózás.
2021. júl. 17. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!