Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek ilyenkor mit kell...

Szerintetek ilyenkor mit kell tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogyha egy ember, elájul mondjuk az autóbuszállomáson, vagy "csak" összeesik, hozzá kötelességünk mentőt hívni, ugye?

Ugyanis az ájulás rengeteg mindentől lehet, és nem tudjuk behatárolni, (mivel nem vagyunk szakemberek) hogy mekkora a baj.

Tehát:

Ha valaki, akár buszon, akár az utcán elájul, összeesik, akkor nekünk kötelességünk a mentőket értesíteni, esetleg orvosi ügyeletet?

Bocsánat, de fiatal vagyok még, és pár napja történt egy ilyen incidens, ami kisebb viszájt szított pár ember között. Én ezzel az állásponttal értek egyet, természetesen, hogyha néhány másodpercig tart az eszméletvesztés, esetleg ha nincs nagyon meleg, vagy nem állunk 500an egy kis helyen. Tehát ha mondjuk minden előzmény nélkül azt látjuk, (látszólag ok nélkül) hogy valaki összeesik, elájul, akkor olyankor mit kell és lehet tenni?

Köszönöm Nektek, előre is!

16/L

2021. jún. 17. 22:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp mentőt kell hívni.
2021. jún. 17. 23:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk egyszer egy lany random rosszul lett a buszon, levitték őt páran, lefektették es felemelték a lábát(visszafolyik a ver az agyba) utana magához tért, adtak neki vizet, kis csokit, leültették a buszon es mentunk tovabb. Gondolom meglett tole kérdezve hogy kell e mentő. De a legtobb ilyen rosszullet (persze mondjuk ilyen 30 eves kor alatt, nem egy idos nenire gondolok) okozója, hogy nem evett az illető, felment a vercukra stb, szoval tenyleg innia, ennie kell utana, emiatt felesleges bevinni a kórházba. En egy boltban lettem rosszul, de ott volt apukám is, ott a dolgozok ugyanezeket megcsinálták, kaptam csokit, es semmi bajom nem volt utana, nem is akartam volna emiatt hogy bevigyenek. Ha magához ter az illető akkor kérdezzük meg hogy szeretne e mentőt, es ennyi. Ha nem ter magához akkor meg egyértelmű.
2021. jún. 17. 23:25
 3/9 anonim ***** válasza:
52%

Ezzel a csoki dologgal vigyázni kell, nem mindegy, hogy leesett vagy felment valakinek a vércukra!

Alapvetően mentőt kell hívni. Ha a buszon történik, akkor alapvetően ez a buszvezető feladata, a vonaton a kalauzé.

2021. jún. 17. 23:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Minden állapolgárnak kötlessége a tőle elvárható módon segítséget nyújtani ilyen esetben. Ebbe bele tartozik a mentőhívás is. Tömegközlekedésen vagy megállóban ugyanez igaz, meg mindenhol máshol is. Természetesen ilyenkor általábban a kalaúz/sofőr/bakter stb szokott intézkedni, ha pont ott van és van rá lehetősége, de ettől még ha éppen nincs ott (vagy a segítségnyújtás több embert igényel) nem lehet "ez a buszsofőr dolga" felkiáltással elintézni.
2021. jún. 17. 23:32
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Nem is azt írtam, hogy egy ilyen felkiáltással kell elintézni. De az tény, hogy alapvetően az ő feladata a mentőhívás, része a munkaköri leírásának, és elméletben jobban fel van készülve pl. a mentők tájékoztatására, mint egy átlag 16 éves lány.

De oké, leírom a tényeket, köss csak bele nyugodtan.

2021. jún. 17. 23:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Egyébként újraélesztésnél, ha pl undorodsz a lélegeztetéstől, akkor is csináld a mellkaskompressziót, mert már önmagában az is nagyban javítja a beteg túlélési esélyeit.
2021. jún. 18. 00:40
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
#5: Ha lenne egy kis eszed, és ránéznél a kommentek megírásánk időpontjára, valamint egy kicsit a logikádat is használnád, akkor rájönnél hogy én nem a te kommentedre reagáltam, azt még nem is láttam mikor elkezdtem írni az enyémet. 4-es voltam
2021. jún. 18. 01:03
 8/9 anonim ***** válasza:
52%

ez nem kérdés....

ha neked mégis kérdés akkor nem is vagy ember....... szégyelld magad!

2021. jún. 18. 20:29
 9/9 anonim ***** válasza:

privire válaszolok

"Szia.

Kedves válaszoló!"

szia! :)

"Koszonom szepen, hogy ismeretlenul is, nem embernek neveztel."

nincs mit!

"Szemtanuja voltam egy ilyen helyzetnek, en is mentot hivnek ilyen esetben, "

hívtál?

"de 2 uriember veszett ezen ossze, ezert tettem fel a kerdest, hogy vajon ilyenkor mi a teendo!"

erre már kaptál választ

"Kerlek ne itelj mar egy nyamvadt kerdes miatt"

miért ne?

"Tudod az ilyen kommenteid mutatjak"

te látod a többi kommentemet? hogyan?

"hogy amugy te sem vagy valami jo ember."

tudom, van mit javítanom magamon!

"Konnyebb egy kamaszra raugrani, es meggondolatlan dolgot irni, mint mondjuk a kornyezeteddel hepciaskodnal, ha szar napod van."

Jaaa hogy ha kamasz vagy az már felmentés az alól hogy hagyj valakit megdögleni? Akkor nem csak te vagy tróger, hanem a szüleid is és a tanáraid is akik nem tanították meg neked ennyi idős korodra hogy bajbajutott embertársainkkon hogyan kell segíteni.

"Kosz a megertest, es a felettebb segitokesz, aranyos kedves kommentedet."

a cinizmust hagyd meg nekem, menj tanulni!

"Tivabbi szep estet!"

neked is!

2021. jún. 20. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!