Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem látnak el a buszsofő...

Miért nem látnak el a buszsofőrök a hátsó ajtóhoz?

Figyelt kérdés
Felszállás közben rázárja az emberre az ajtót a sofőr vagy még az utas lépése előtt zárja be. Be is jelentettem az esetet, amire a válasz az volt, hogy a sofőr sajnos nem emlékszik rá, de nem is kötelessége hátrafelé figyelni. Gondoltam kipróbálom úgy, hogy dupla középső ujjal állok ugyanott, büszkén felfelé is nyújtva. Észrevette, szóvá is tette. Lehetséges, hogy néhány esetben a sofőr rosszindulatú?
2021. jún. 14. 11:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Úgy vannak elhelyezve bent tükrök, hogy lássa a hátsó lépcsőt (az elöl lévő tükörből látja a hátsó ajtónál lévőt).

Illetve a külső tükörben is látja, hogy valakinmondjuk még az ajtóban áll

"nem is kötelessége hátrafelé figyelni" De.

2021. jún. 14. 11:30
 2/10 anonim ***** válasza:
70%
Most elképzeltem, ahogy egy tömött busz, egy félig kilógó, odazárt emberrel furikázik a városban... 🤦‍♂️ Végülis megeshet ha "nem kötelessége hátrafelé figyelni"
2021. jún. 14. 11:36
 3/10 anonim válasza:
47%

Mint buszsofőr, elárulok neked egy szupertitkos belsős infót!

Nincs minden buszon tükör és/vagy kamera, így valóban nem látom, hogy mit tököltök a hátsó ajtóknál.

2021. jún. 14. 11:46
 4/10 anonim ***** válasza:
72%
#3 és oldalsó tükör sincs?
2021. jún. 14. 11:50
 5/10 anonim ***** válasza:
45%
Meg nem kéne 10 másodpercig felballagni a buszra.
2021. jún. 14. 17:01
 6/10 anonim ***** válasza:
27%

"Nincs minden buszon tükör és/vagy kamera"

DE VAN!

2021. jún. 14. 18:18
 7/10 anonim válasza:
67%

7.-ek.

Mert te MINDEN magyar buszon utazol, mi? >:)

2021. jún. 14. 18:23
 8/10 anonim ***** válasza:
94%

8-as, ugyan most kapcsolódok be eme magasröptű társalgásba, de az a nagy helyzet, hogy 35 évnyi aktív hazai és külföldi buszozás során valahogy úgy tapasztaltam, hogy bizony minden egyes buszon van tükör, esetleg kamera, ami a jármű jobb oldalát és a mellette található forgalmi sávot láttatja. Van holttere, például az első ajtóhoz sokszor külön tükör vagy odatekintés kell.

Egy nagy és fontos kivétel van: ha balra kanyarodva állsz meg a megállóban csuklóssal, ott bizony semmit sem fogsz látni a 3. 4. ajtónál, így legfeljebb a helyszínelőtől tudod meg, mit kellett volna észrevenni. Ezért nem állunk így meg, igaz?

2021. jún. 15. 06:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Azért, mert nem biztos, hogy épp azt a tükröt figyelte. Lehet, hogy valaki megszólította az első ajtónál, lehet, hogy épp a belső tükrön figyelt valamit, vagy már a bal tükrön figyelte a forgalmat, indulásra várva.

Azt is tegyük hozzá, hogy ha "téli" állásban használják az engedélyzőt, akkor a busz automatikusan zárja az ajtókat x másodperc után, ha nem érzékel akadályt az útjában.

2021. jún. 15. 09:59
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Van tükör vagy kamera, régebbieken tükör a jellemző csak használni kell...

Mondjuk nyilván van olyan hogy az odacsukás elkerülhetetlen, pl a sofőr már rányomott a gombra te meg épp akkor lépsz az ajtóba, nyilván van ilyen.

Nem is ez a gáz, hanem mikor el is indul.

2-es van ilyen, egyszer nekem kellett előre sprintelni a sofőrhöz, egy nőt odacsukott, és elindult, kb 10-15-métert ment így. Volt tükör csak a bamba fax nem nézte, szokás szerint..

Illetve helyi járaton jártam egyszer úgy hogy a táskám kívül maradt.

Meg volt hogy a tömeg kellős közepébe csapta oda az ajtót leszállás közben(nem időzítős)

2021. aug. 7. 01:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!