Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért szabálytalankodik a...

Miért szabálytalankodik a buszsofőrök egy része?

Figyelt kérdés
Mind a buszon ülve, mind autóval haladva buszok környezetében egyértelmű, hogy a közlekedési szabályokat igencsak gyakran szegik meg. Sietniük nem kell, semmi következménye a késésnek, a múltban 2 ilyen ügyet vittem el egészen minisztériumi szintig téve bejelentéseket és semmilyen kártérítés sem járt. Egy másik esetben a buszsofőr alpári megnyilvánulása miatt próbáltam még a jog erejénél fogva is megszüntettetni a munkaviszonyát, ami sajnos egy megrovás szintjén elakadt. Ezekből kitűnik, hogy semmilyen szabály miatt sem kell aggódniuk, tényleges következménye semminek sincsen. Abban mondjuk nagyot tévednek, hogy az utas vagy aki látja mit művelnek nem fog azonnal bejelentést tenni.
2021. márc. 18. 08:34
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
86%

Már nem 1950 van, nem fog menni éjjel a fekete autó, hiába jelentgeted be. Az utolsó mondatodra csak annyit mondanék, hogy rajtad kívül senki más nem jelenti be, de lehet azért bunkók veled, mert állandóan felnyomod őket.

Nem tudom, hogy ez most BKV vagy Volán, de mindkét esetben azért siet(het)nek, mert több lesz a végállomási pihenőidő. És de, a késésnek van (közvetett) következménye, méghozzá az utasok elkéshetnek a dolgokról. Velem is megesett, hogy csak azért értem el a vonatomat, mert az M5 bevezető pályás szakaszán végigmentünk 100-zal, hálás is voltam érte.

2021. márc. 18. 08:43
 2/24 anonim ***** válasza:
90%

Mert nagyítóval kell keresni a sofőröket, annyira nagy ott az elvándorlás.

Még a D kategóriás jogosítványt is kifizetik, ha valaki végre odamegy buszozni. De az se marad ott sokáig, inkább megy fuvarozócégekhez vagy külföldre.

2021. márc. 18. 08:50
 3/24 anonim ***** válasza:
71%

Csodálom hogy az autósok rendszámát nem írod fel, kamerázod le őket és mész a miniszterelnök úrhoz.

Istenem 😄😄😄😃👍👍😃 ilyen jót is rég nevettem ember..

Tévedésben élsz, ha azt hiszed nincs következménye a késésnek.. .

Az meg hogy beszél. Nos egy mindenlében kanál okoskodó emberrel nem is csodálom.

2021. márc. 18. 08:55
 4/24 anonim ***** válasza:
81%

Csak kíváncsiságból, pontosan milyen szabálytalanságról volt szó?

Azt azért ne gondold hogy mindent megtehetnek. Ha tényleg történik valami az ő hibájukból és egy utas megsérült, akkor a sofőrt veszik elő. Ezzel a többség tisztában van. Amíg elvisz téged A-ból B-be biztonságosan, nem mindegy neked hogy végzi a munkáját?

2021. márc. 18. 09:00
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Te vagy az Berki? :D
2021. márc. 18. 09:26
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kedvencem, mikor mögöttem a szomszéd sávban jövő busz dudálva jön át a záróvonalon (így tud kényelmesen a megállójába beállni, hogy nem megy el a szaggatott részig). Nem igazán értem, hogy egy sávváltásnál, mikor ő a záróvonalat lépi át, miből gondolja, hogy még elsőbbséget is kéne kapnia...

De ezért nem szoktam bejelentéssel szórakozni, csak akkor, ha egy sofőr vagy vonatona a kalauz nem képes az utazási szabályzatot értelmezni, és ha elmagyarázom neki, akkor is ragaszkodik a saját téves elképzeléséhez. Különben sose jönne rá, hogy ő téved, és másoknak is téves jegyet adna vagy ilyesmi.

2021. márc. 18. 09:41
 7/24 anonim ***** válasza:
65%

Te aztán nagyon ráérhetsz, ha buzgó kommunista módjára "minisztériumig" viszel egy szimpla mindennapos élethelyzetet is.

Amúgy a buszsofőr is ember, ebből kifolyólag pont ugyanolyan és ugyanúgy vezet mint a közlekedés összes többi résztvevője.

Ráadásul egy híg szakma, mert ahogy írják nehéz sofőrt találni, főleg most, hogy betegség, kevés fizetés miatt kiesnek még többen és sokan elmennek inkább kamionozni.

Na meg mivel emberek vagyunk, lehet rossz napunk. Főleg akkor, amikor minden őskommunista "jelentget" ami nyilván nem az ember jókedvét fogja erősíteni.

2021. márc. 18. 10:18
 8/24 anonim ***** válasza:
78%
Nono, azért az ne legyen már “őskommunista” , aki felhívja valaki figyelmét egy hibára, aztán ha lepattintják, továbbviszi az ügyet. Szerintem az, ha nem rögtön minisztériumi szintre viszünk egy záróvonal-átlépést, míg mondjuk a módszeres, pofátlan maxizást akar vezérigazgatói szintig bevédő maffiafőnököket igenis megkerüljük, az a társadalom normális működésének a szükséges feltétele.
2021. márc. 18. 10:39
 9/24 anonim ***** válasza:
77%

Mert nem igaz, hogy nem kell sietniük. Nekik elég kötött a munkaidejük, és ráadásul hosszú is. Ha esetleg késik, akkor a pihenőjéből megy el, mert a következő járattal mennie kell vissza.

Te viszont egy undorító spicli vagy, undorító dolog másokat feljelentgetni, beköpni, minisztériumhoz rohangálni, munkáját veszélyeztetni.

2021. márc. 18. 11:13
 10/24 anonim ***** válasza:
77%

A buszsofőrökkel van a legkevesebb baj.

Neked valami fétised lehet ez, szerintem 1000 autós konfliktusra jut nálam egy buszos, mondjuk évi 2 összesen.

2021. márc. 18. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!