MÁV mennyire nézi kutya esetén az oltáskönyvet?
Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy ha kutyát viszek fel a vonatra, akkor elkérhetik az oltáskönyvét ellenőrizni hogy van e veszettség ellen oltva + ha 12 hetesnél fiatalabb akkor ezt nem kérik. Nos az én kutyám pont tegnap töltötte be a 12 hetet, és 2 nap múlva akarok vonatozni ameddig biztosan nem lesz beoltva – utána pár napon belül igen. Azaz jelen esetben csak 1-2 nappal szegem meg a 12 hetes határt.2021. jún. 5. 19:05
1/13 anonim válasza:
Ha nem mész át a határon, akkor csak jegy kell neki.
2/13 A kérdező kommentje:
kérdező vagyok:
ez tök jól hangzik, de a hivatalos oldalon ez van "A kutya tulajdonosa köteles az állat egy évnél nem régebbi keletű, veszettség elleni oltási bizonyítványát magával vinni, és azt kérésre felmutatni." Akkor ez csak ilyen paráztatás?
2021. jún. 5. 19:09
3/13 anonim válasza:
Nem. Ha nem tudod felmutatni akkor megjelenik Ching Chang Chong és holnap amikor már rendeled a kínait abba lesz beledolgozva!
4/13 A kérdező kommentje:
xD
2021. jún. 5. 19:15
5/13 anonim válasza:
nem paráztatás, csak ez a szabály, védi magát a MÁV-Start ezzel.
tarts be minden más szabályt és akkor nem fognak akadékoskodni.
6/13 anonim válasza:
Még soha nem fordult elő velem, hogy a jegyen kívül bármi mást kértek volna tőlem bármilyen tömegközlekedési eszközön, így vonaton sem. Igaz, már vagy 15 éve nem utaztam kutyával. De nem hiszem, hogy ez változott volna, hiszen az oltási könyvet nem vagy köteles magadnál hordani, nem is hallottam még olyanról, aki mindenhová cipelné.
7/13 anonim válasza:
Én többször utaztam már kutyával, tőlem még sosem kérték, persze ez nem jelenti azt, hogy tőled sem fogják.
Pl. a normál bérlethez kell a személyi, azt is eddig 5 év alatt 1x kérték el, ez is hasonló lehet.
8/13 anonim válasza:
Tegyük fel elkéri a kaller - mit csinál vele? Kisilabizálja kód alapján, hogy az oltási könyvben levő matrica az valóban a kötelező oltáshoz tartozik vagy máshoz? A legtöbb állatorvos nem ír semmit az oltási könyvbe és nem is valami prudensen vezeti azt, egy nem szakmabelinek nagyjából lehetetlen kideríteni, hogy mit írnak benne.
9/13 anonim válasza:
Mikor kutyával utaztunk legutóbb, 4-en voltunk és a kutya úgy elbújt a lábunk alatt, hogy nem is vette észre a kalauz. Telefonon volt a jegy, összesen ugye 5 db, az első 4-et beolvasta aztán ment tovább. Ennyire figyelnek. A másik vonaton talán leolvastak mindent, de ott se jutott eszükbe az oltási könyvet ellenőrizni. Szerintem ne aggódjál ezen. Legyen az eb pórázon, szájkosár elég lehet ha nálad van, azt se szokták kérni (de persze ha tömeg van, másokhoz odamegy a kutya, akkor add rá vagy maradj kinn a kocsi peronján az ajtónál). Senkit nem fog érdekelni az oltási könyv, amíg a kutyád meg nem harap valakit. Gondolom nem fog.
10/13 anonim válasza:
Ha van kutyád, tartsad be az előírásokat. A veszetségi oltás az utasokat védi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!