Hogy jelezzem a buszsofőrnek hogy nem szándékozom felszállni?
Figyelt kérdés
Ha ülök egyedül a megállóban és jön egy busz, ami nem az enyém, akkor van valami jel, amit mutatni szoktak a buszsofőrnek, hogy tudja, itt nem kell megállni?2021. jún. 3. 16:00
1/14 anonim válasza:
Én általában látványosan hátrébb szoktam állni, vagy így legyintek, hogy menjen tovább.
2/14 anonim válasza:
Szimplán nem szállsz fel, nem indulsz el a busz felé.
3/14 anonim válasza:
Mondjuk én megállóban sosem ülök le (a hajléktalanok szoktak feküdni azokon a padokon), hanem állok. De ha látom, hogy olyasmi jön, ami nekem nem jó, akkor egyértelműen hátrébb lépek vagy odébb megyek.
4/14 anonim válasza:
Én is intek neki és/vagy látványosan hátrébb állok.
5/14 anonim válasza:
Szimplán bemutatsz neki és akkor nem is akar majd megállni. Viccet félretéve legyintesz neki egyet és kész. Ha nem ért belőle, max. feleslegesen megáll.
6/14 anonim válasza:
Én hátrébb szoktam lépni a korláthoz.
7/14 anonim válasza:
Nem kell jelezned, az a dolga, hogy megálljon ha menetrend szerinti járat, felesleges a túlzott előzékenység. Ha van aki le szeretne állni akkor amúgy is meg fog állni, hiába kalimpálsz kézzel-lábbal, hogy menjen tovább.
8/14 anonim válasza:
Látványosan hátat fordítok. Ha egyedül vagyok a megállóban, többnyire egy intéssel meg is köszönik.
9/14 anonim válasza:
Én általában inteni szoktam egyet.
10/14 anonim válasza:
ezzel csak óvatosan, egyszer késésben voltam, kapkodva lementem a buszmegállóhoz, de volt még pár percem. jött a busz, erre a mellettem álló néni lazán elintette, mondván hogy neki nem jó, ne álljon meg. utána sírógörccsel mondtam neki, hogy én azzal elmentem volna, mire kiröhögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!