Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A bliccelés miért megkárosítás?

A bliccelés miért megkárosítás?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk 10 emberből 1 bliccel, akkor szerintem semekkora kárt nem okoz, hiszen akár felszáll, akár nem, a járat ugyanúgy működik.

2021. ápr. 10. 21:08
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Nem vagyok troll. Komoly kérdés, mert ha 10ből 1 ember bliccel, az nem ugyanaz, hogy valaki nem fizet a boltban. Utóbbi kézzel fogható. A bliccelés nem. Ha tömött járaton 30 ember mellé beáll még egy, az nem sok vizet zavar már. És nem azért írtam ki a kérdést, hogy a bliccelést éltessem.
2021. ápr. 10. 22:31
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

"Utóbbi kézzel fogható. A bliccelés nem"

Szóval, onnantól, hogy valami nem kézzel fogható az nem is létezik Gratulálok.

2021. ápr. 10. 23:48
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Tehát ha én egy netkábelt kötök a routeredbe és arról használom az internetet, akkor nem károsítalak meg, mert nem kézzel fogható? Csak éppen lehet, hogy neked lassabb lesz a net és nem mellesleg te fizeted az én használatomat is?
2021. ápr. 11. 01:21
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Tegyük fel, hogy igazad van, kérdező. (Ahogyan nincs.)

Mégis, hogyan húznád meg a határvonalat? 10-ből 1 bliccelő még oké? Vagy 30-ból 1? És hogyan ellenőriznéd, hogyan tartatnád be ezt a szabályt? Honnan tudja valaki, hogy ő az, aki bliccelhet épp?

2021. ápr. 11. 07:44
 15/24 D. Brasco ***** válasza:
100%

"mert ha 10ből 1 ember bliccel, az nem ugyanaz, hogy valaki nem fizet a boltban. "

És ha én úgy loplak meg,hogy azt te nem veszed észre akkor rendben van?

Egyebkent kár erre a kérdésre barmit is valaszolni,mert annyira ostoba vagy,hogy ezzel úgy sem lehet mit kezdeni....vagy csak trollkodsz...ja irtad,hogy nem!Hát akkor sajnos maradt a legelső megallapítás.

2021. ápr. 11. 08:32
 16/24 A kérdező kommentje:
Ez egy elméleti kérdés, nem azon gondolkozok, hogy hol húznám meg a határt meg stb. Elég érdekes stílusúak a válaszok, pedig nem nagyképűsködök, meg nem provokálok. Azért sem kiabálok, hogy nekem van igazam. Csak egy szimplán elméleti kérdés. És egyébként igen, ha valaki felcsatlakozik a netemre és megnéz mondjuk egy youtube videót, akkor egészségére. Nyilván ha rengeteg gb-ot tölt le, az már komolyabb. Ugyanez, hogy ha 30ből 1 bliccel, vagy 30ból 30, az nem ugyanaz.
2021. ápr. 11. 15:44
 17/24 10 deka farhát ***** válasza:
100%
Látod-látod, te is bevallod, hogy zavarna, ha sokan használnák a netedet ingyen. A BKV-t is zavarja, hogy sokan használják ingyen a járatait. Az elméleti kérdésed ott bukik meg, hogy te nem 10-ből vagy 30-ból egy vagy, hanem több százezerből több ezernek az egyik tagja. Nem egyenként károsítjátok meg nagy összeggel a céget, hanem kollektíven, "sok kicsi sokra megy" alapon. Ezt pedig senki se szeretné. Ezért van az, hogy bár piti dolognak tűnik, de a 350 forintos buszjegy hiányáért is jár a 16 ezres "jutalom".
2021. ápr. 15. 05:34
 18/24 10 deka farhát ***** válasza:
100%

Egyébként meg de, ugyanaz, mint a bolti lopás. Modellezzük le! A BKV a bolt, a felsővezeték, megálló, sín stb. a rezsiköltség, míg a villamos a polc. A kenyér pedig az, hogy eljutsz vele egyik helyről a másikra.

Az, hogy ezt esetleg milyen színvonalon teszi (penészes vagy száraz a kenyér, kevés van és hamar elfogy stb.) az már más kérdés, de neked jogodban áll eldönteni, hogy megveszed-e vagy sem (pl. villamossal mész vagy autóval), viszont ha megveszed, akkor fizetned kell érte. Mert ez a világ rendje.

2021. ápr. 15. 05:43
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
17: plusz, ha azt látják az utasok, hogy lám a bliccelők simán megússzák, akkor egyre kevesebben fognak jegyet venni - itt jön be a közlegelők tragédiája, amit az egyik válaszban említettem.
2021. ápr. 15. 10:18
 20/24 A kérdező kommentje:
Manapság a boltokban olyan "kifinomult" rendszerek vannak (vonalkódok, kapuk, biztonsági őrök, kamerák), hogy eléggé bonyolulttá, kb lehetetlenné vált a bolti lopás. A tömegközlekedés nem tart ott, hogy becsipogsz, ha jegy nélkül szállsz fel-le, és biztonsági őrök sincsenek minden egyes járaton. Szerintem ebből elég egyértelmű, hogy nem tartozik egy kalap alá a kettő.
2021. ápr. 16. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!