Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van jogosultságom erre a...

Van jogosultságom erre a távra és így diákbérlettel utazni?

Figyelt kérdés

A következő a felállás: jelenleg egy faluban élek, de egy vidéki nagyvárosban vagyok nappali tagozatos egyetemi hallgató.

A korlátozások feloldása után szeretnék újra edzésre járni Volán busszal. Az edzés helyszíne az ajánlott egyetem-lakhely útvonalon van. (Csak míg az előbbi 5, az utóbbi 90 km-re van, több átszállással)

Mivel kollégista vagyok, így a teljes lakhely-egyetem útvonalra nincs bérletem. Van valamilyen jogosultságom az edzés helyszínéig diákbérletet váltani, és azzal utazni? Megvehetem, illetve használhatom rövidebb útvonalra -mint az egyetem-lakhely távolság- a bérletet?

A Volán honlapján már nézelődtem, de erre nem találtam konkrét választ.

2021. márc. 26. 18:58
 1/4 anonim ***** válasza:
60%
Nem, szerintem csak diákjegyet válthatsz, vagy a teljes távra bérletet. A bérletet viszont rövidebb utazásra fölhasználhatod.
2021. márc. 26. 19:38
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

Nem, csak az iskola-lakhely között válthatsz diákbérletet. Esetleg ha több átszállásos, akkor válts az első átszállásig bérletet, és szállj le hamarabb.

Vagy marad a diákjegy.

2021. márc. 26. 19:40
 3/4 anonim ***** válasza:
75%
Bár nálunk az átszállásos bérletet is egybe nyomtatták régebben, nem tudom azóta mi a helyzet.
2021. márc. 26. 19:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor marad a diák jegy
2021. márc. 28. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!