Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A buszokban a sofőröknek...

A buszokban a sofőröknek miért nem muszáj hordani maszkot?

Figyelt kérdés

Busszal járok, és észre szoktam venni néhány sofőrön, hogy nincs rajtuk maszk (de azért van némelyiken)

Az lenne a kérdésem, hogy miért nem viselik

Bunkó, és hülye válaszokat nem kérek, köszönöm a normális kommentelőket😃

2021. febr. 9. 14:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%
Amennyiben üveges fülkében utaznak, akkor nem kell maszkot hordania.
2021. febr. 9. 15:03
 2/17 anonim ***** válasza:
87%
Mert az utasoktól el van szeparálva, aligha tudna bárkit is megfertőzni.
2021. febr. 9. 15:40
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ezért, de tiltva sincs. Van, aki hordja zárt fülkében is. Igaz, nem teljesen elszeparált fülke, mint egy villamoson.
2021. febr. 9. 15:50
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

De ilyen nyitott fülkében se hordanak?

2021. febr. 9. 15:57
 5/17 anonim ***** válasza:
52%
Mert valójában nem ér semmit, sőt bizonyos értelemben károsabb is, a nagyon párás levegő elősegíti a vírus szaporodását, márpedig a maszkon keresztül a saját párás, elhasznált levegődet fújod ki-be. Persze a sofőröknek nem ez lesz a magyarázata, hanem az, hogy rendkivül zavaró és figyelem elterelő napi 8-10 órán keresztül folyamatosan a maszk, és feltűnt nekik is, hogy sokan így vezetnek sokszor maszk nélkül, egy légtérben sok-sok emberrel, és mégsem kapják el a vírust, ennyit a maszkról.
2021. febr. 9. 16:14
 6/17 anonim ***** válasza:
30%
5-ös, bakker, egy éved volt végiggondolni, megismerni, hogy miért jobb a maszk a semminél. Ha egy repülő csepp elé akadályt teszel, az lelassul, kevesebb embert ér el, nem lesz kinek belélegeznie. Nem egy bonyolult gondolatsor. Azon meg könnyű segíteni, hogy szaporodnak a vírusok a maszkon magán: ki kell mosni vagy cserélni.
2021. febr. 9. 18:35
 7/17 anonim ***** válasza:
82%

6os

Én eddig csak annyit vettem észre, hogy semmit sem ér, aztán nem tudom, lehet én tévedek, de többen megerősítették ezt. A maszk egyenlőre csak ilyen látszat, szükségmegoldás, hogy mindenkinek megnyugodjon a lelke a politikusoktól a szegény emberig, hogy valamivel védekezünk társaságban is.

A 3-4 óránkénti csere javasolt, az szart sem ér, szerintem percenként kéne cserélni, hogy hatásos legyen.

Na de a kérdésre visszatérve, a sofőröknek egyszerűbb indoka lehet: nem lehet elviselni hosszútávon, főleg vezetés közben.

2021. febr. 9. 20:30
 8/17 anonim ***** válasza:
25%

Semmit sem ér? Meséld miért nem?

Masz nelkul a sokszorosa is lehetne a fertozottek szama

2021. febr. 9. 20:42
 9/17 anonim ***** válasza:
81%

"Semmit sem ér? Meséld miért nem?"

Mert túl vagyunk már egy második, meg nem tudom hányadik hullámon, amit mindenki maszkban tolt le, mégis a vírus úgy terjedt, ahogy kedve volt, mások meg egy háztartásban együtt élve nem kapták el egymástól. Maszk nélkül pedig: sokszoros lehetne. Talán. De kitudja, lehet nem is. Vagy lehet még kevesebb is lenne a fertőzött. Mondom, rengeteg hátránya is van a maszknak, pl az, hogy mindenki összefogdossa a kezével, mert állandóan kell igazítani, lehúzzuk amikor csak lehet, aztán fel-le. Utána összefogdosunk mindent.

2021. febr. 9. 20:55
 10/17 anonim ***** válasza:
89%

A maszk nem védi a viselőjét, sőt, fokozza a víruskoncentrációt a viselő számára, a kilégzett levegő nagy részének párája ott gyűlik a maszkon és az arcbőrön.

A maszk kb arra jó, ha tüsszentesz vagy köhögsz, vagy lihegsz, akkor nem "köpsz pofán" másokat.

Ha a maszk jelentősen visszafogná a vírus terjedését, azt látni kellett volna a számokból.

Tudósok szerint leginkább zárt térben huzamosabb ideig együtt tartózkodók között terjed a dolog leginkább.

2021. febr. 10. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!