A buszokban a sofőröknek miért nem muszáj hordani maszkot?
Busszal járok, és észre szoktam venni néhány sofőrön, hogy nincs rajtuk maszk (de azért van némelyiken)
Az lenne a kérdésem, hogy miért nem viselik
Bunkó, és hülye válaszokat nem kérek, köszönöm a normális kommentelőket😃
Köszönöm a válaszokat :)
De ilyen nyitott fülkében se hordanak?
6os
Én eddig csak annyit vettem észre, hogy semmit sem ér, aztán nem tudom, lehet én tévedek, de többen megerősítették ezt. A maszk egyenlőre csak ilyen látszat, szükségmegoldás, hogy mindenkinek megnyugodjon a lelke a politikusoktól a szegény emberig, hogy valamivel védekezünk társaságban is.
A 3-4 óránkénti csere javasolt, az szart sem ér, szerintem percenként kéne cserélni, hogy hatásos legyen.
Na de a kérdésre visszatérve, a sofőröknek egyszerűbb indoka lehet: nem lehet elviselni hosszútávon, főleg vezetés közben.
Semmit sem ér? Meséld miért nem?
Masz nelkul a sokszorosa is lehetne a fertozottek szama
"Semmit sem ér? Meséld miért nem?"
Mert túl vagyunk már egy második, meg nem tudom hányadik hullámon, amit mindenki maszkban tolt le, mégis a vírus úgy terjedt, ahogy kedve volt, mások meg egy háztartásban együtt élve nem kapták el egymástól. Maszk nélkül pedig: sokszoros lehetne. Talán. De kitudja, lehet nem is. Vagy lehet még kevesebb is lenne a fertőzött. Mondom, rengeteg hátránya is van a maszknak, pl az, hogy mindenki összefogdossa a kezével, mert állandóan kell igazítani, lehúzzuk amikor csak lehet, aztán fel-le. Utána összefogdosunk mindent.
A maszk nem védi a viselőjét, sőt, fokozza a víruskoncentrációt a viselő számára, a kilégzett levegő nagy részének párája ott gyűlik a maszkon és az arcbőrön.
A maszk kb arra jó, ha tüsszentesz vagy köhögsz, vagy lihegsz, akkor nem "köpsz pofán" másokat.
Ha a maszk jelentősen visszafogná a vírus terjedését, azt látni kellett volna a számokból.
Tudósok szerint leginkább zárt térben huzamosabb ideig együtt tartózkodók között terjed a dolog leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!