Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Gáz ha csak időseknek adom át...

Gáz ha csak időseknek adom át a helyem a buszon? Ti kiknek szoktátok?

Figyelt kérdés
2021. jan. 20. 11:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Bárkinek, akinek láthatóan könnyebb volna ülnie. Számomra ide tartozik a 3 gyermekes anyuka, aki 2 műszak között épp viszi suliból karatéra az egyik gyermeket, zongorázni a másikat, a harmadikat haza, miközben nagybevásárol meg megfőz még a következő műszak előtt.
2021. jan. 20. 11:21
 2/11 anonim ***** válasza:
33%
Alapból senkinek. Én is melóból megyek haza fáradtan, nem kedvtelésből utazok, mellette az én béremből kapja az ingyenpénzét ami mellé ingyen utazik, nekem a miatta csökkentett béremből még teljesárú bérletet is vennem kell. Ha nagyon szépen megkér, kedvesen, akkor átadom, mert a kedvességet díjazom.
2021. jan. 20. 11:24
 3/11 anonim ***** válasza:
34%
A kövéreken kívül bárkinek akin látom hogy rászorul!
2021. jan. 20. 11:24
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
Időseknek és várandós anyáknak mindenképpen!
2021. jan. 20. 11:25
 5/11 anonim ***** válasza:
81%
Időseknek, várandósoknak, olyanoknak, ha látom, hogy szüksége van a leülésre, valamint késsel fenyegetőknek.
2021. jan. 20. 11:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én annak adom át a helyemet, akinek nagyobb szüksége van rá, mint nekem.

Ha egy idős utas láthatóan nehezen mozog, kérés nélkül átadom a helyemet, de ha fitt és jókedvű, akkor csak kérésre.

Ha várandós valaki, akkor bizony segítség , ha a szemével keresi a helyet, mert kövezzetek meg, de sokszor nézek terhes nőket túlsúlyosnak és fordítva, főleg télen, amikor nagykabátban vannak.

Ha valaki sérült, automatikusan felkínálom neki a helyet. (Egy baleset után én is voltam ilyen helyzetben, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor kellett kérni, hogy adják át a helyet.)

2021. jan. 20. 12:03
 7/11 anonim ***** válasza:
81%

ma 11:24

és ez a nyugdíjas hibája? más is megveszi a jegyet, bérletet és ugyanúgy fáradt, mint te :D attól még az ember lehet udvarias és előzékeny. én napi kilometereket gyalogolok a munkám miatt(kézbesítő), mégsem esik nehezemre állni egy buszon. de hát vannak ilyen hisztis pudingok:D

2021. jan. 20. 12:35
 8/11 anonim ***** válasza:
61%

Bárkinek, aki hajlandó szépen megkérni. Felőlem lehet akár erő teljében lévő férfi is, ha tud szépen kérni. Van nekem két lábam, szerencsére használni is tudom őket, szóval nem fogok hiszti csapni.

Szó nélkül viszont senkinek. Főleg nem nyugdíjasnak, mert sajnos nagyon sok közülük megbolondul a buszon és minősíthetetlenül viselkedik. Volt, amikor felszállt kettő és úgy álltak meg, hogy pont mellettem/mögöttem. Nem láthattam őket, nem tudhattam, hogy ott vannak, erre elkezdenek direkt jól hallhatóan beszélni egymás között, hogy milyen tiszteletlenek a mai fiatalok. Klasszik duma. Nagyon hasonló eset volt, mikor gyerek ült, nyugdíjas hangosan panaszkodott, erre a gyerek mutatja a combközépig begipszelt lábát.

Adja át a helyét az ilyeneknek a tököm. Aki megérdemli, az tud szépen kérni és én szívesen át is adom. Aki meg nem, az nem is érdemli meg, felőlem azt csinál, amit akar. Ülhet a földre, vagy a busz/vonat tetejére, rohadtul nem érdekel.

2021. jan. 20. 12:36
 9/11 anonim ***** válasza:
60%

Akinek láthatóan szüksége van rá.

De mondjuk a láthatatlan csövesszarlébe ülős incidensem óta inkább állok mindenhol :))

2021. jan. 20. 13:05
 10/11 anonim ***** válasza:
47%
Aki kéri annak átadom, de amúgy nézelődni szoktam vagy olvasgatni, nem azt nézegetem, hogy kinek adhatom át.
2021. jan. 20. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!