Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Valaki húzta már meg vonaton...

Valaki húzta már meg vonaton a vészféket? Vagy esetleg van itt olyan aki látta hogy valaki meghúzza a vészféket?

Figyelt kérdés
Mi történik utána? Milyen következményekkel jár?

2020. dec. 17. 21:43
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

hajjaj :D

Elfújja a levegőt annál a kocsinál ahol meghúzták. És fújni is fog tovább a levegő (mert a mozdonyvezető úgy hagyja a féket, hogy hallja hol fúj)

A mozdonyvezető ledudálja az "A vonatot vészfékkel állították meg" jelzést: — . — — . — (hosszú rövid hosszú hosszú rövid hosszú), hogy a kaller is tudja miért álltak meg.

Aztán a kallerral elkezdik keresni melyik kocsinál húzták meg - hallgatják hol fúj erősen a levegő.

A vészfék szelepet visszaállítva a vonat tovább tud menni.

Természetesen keresik, hogy mi a baj, ki és miért húzott vészféket. Ha valami probléma van, akkor intézkednek. Segítség, mentők, rendőrség, stb.

A vészfék karokon van ólomzár (plomba), úgyhogy pontosan meg lehet állapítani melyik kart húzták meg.

Ha a lehúzott kar alatt ülsz nehéz kimagyarázni :D

2020. dec. 17. 22:06
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Én húztam már meg, amikor menetrend szerinti megállást hagyott ki a vonat. Meghúztam a féket, a vonat intenzív fékezéssel megállt, vésznyitóval ajtót nyitottam, körülnéztem, leszàllás után biztonságosan vissza tudok-e sétálni a peronig, aztán mentem dolgomra. A vonat a számos leszálló utas állomásra besétálása után indult tovább.
2020. dec. 18. 06:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!