November 5.ig jó a bérletem, azzal még tudok utazni november 5.-én?

Valószínűleg rá van írva, hogy pontosan meddig érvényes.
Legalábbis nekem a MÁV havi bérleten rajta van percre pontosan. (2020. 11. 05. 23:59)

Volánbusz bérlet: "A havi bérlet az Igazoláson/Igazolványok meghatározott viszonylatban belül - a rajta feltüntetett naptári hónap első napjának 0.00 órától a következő hónap 5-én 24.00 óráig - jogosít utazásra."
Szegedi helyi bérlet: "Érvényes: Tárgyhó első napjának 0.00 órájától a következő hónap 5-én 24.00 órájáig, korlátlan számú utazásra, Szeged város helyi, menetrend szerinti, közösségi közlekedési járművein, az "Utazási Feltételek" betartásával. (A bérletet felszálláskor és ellenőrzéskor kérjük felmutatni!)"
Tudtommal máshol is az utolsó jelölt napon még használható a bérlet. Viszont türelmi időről még soha nem hallottam, nálunk ha valaki 5. után előző havi bérlettel szállt fel, azokat az utasokat csak jegyváltás ellenében engedte fel a sofőr.

A legtöbb szolgáltatónál 5-én 23:59-ig érvényes az a bérlet, amely havi, második félhavi érvényességű vagy az érvényesség bérleten feltüntetett utolsó napja a hónap 5. napja.
A BKK kivétel, mert ők még 2 órát grátisz adnak, azaz ha a bérleted 5-én jár le, 6-án hajnali 2-ig még érvényes marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!