Buszsofőrök! Van aki szeret Ikarust vezetni?
# 11:
Én sosem vezettem Ikarus-t utasszempontból mondom, h a mai buszok nagy része, melyet nem tartanak karban - pl. tegnap utaztam egy BKV által üzemeltetett PHG rendszámos hibrid Volvo-n, melyen már csak a dízelmotor működött - és az Ikarus-ok között, nincs utazási élménykülönbség. Lehet a Mercedes, a Volvo a kátyún dob egy nagyot, de én még emlékszem azokra az Ikarus 260 / 280-asokra is, melyek álló helyzetben járó motorral rázták ki a fogtömést, mert az utastér a motor teljes rezonanciáját átvette.
Azért arra ne vegyél mérget, hogy minden helyzetben jobb a kormányzott C tengely. Az tény, hogy vannak helyzetek, ahol jobb a húzó csukló, mint a toló, de azért nem mindig. Arról nem is beszélve, hogy a húzó csuklónál a motor elhelyezkedése miatt megsüketülsz estére, míg a tolóknál nem is hallod a motort. Tudom, hogy sokan odáig meg vissza vannak az Ikarusok miatt, de nem olyan jók ám, mint ahogy sokan előadják. Mondom ezt úgy, hogy évek óta buszt vezetek a 24 fős Sprintertől kezdve a 2 és 3 tengelyes szólókon keresztül a csuklósokig, szóval van viszonyítási alapom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!