Mennyire megbízható a MÁV vonatinfója?
Nem tudom, fejlesztettek-e rajta, de korábban hiába volt 10 perces menetrendi tartózkodása (amit ugye kapásból lefaragott a vonat), azt a 10 percet simán hozzáadta a rendszer gondolkodás nélkül a várható indulási időhöz. Magam is késtem le emiatt vonatot, még kényelmesen vásároltam, amikor kihúzott a vonatom. 20 perc késésből 5 lett, mert 15 perc tartózkodása lett volna eredetileg...
Ezen kívül ahol vegyesen járnak modernebb és régebbi vonatok, ott előbbiek jobb gyorsulása és akar végsebessége miatt tudnak faragni a menetidőből.
" jelenleg 30 percet késik a vonaton. Persze még behozhatja"
Azt' mégis hogyan? :D
Nagy távot jön a vonat, nekem még van 2 és fél óra, hogy erre az állomásra érjen a vonat. Nem azt mondom, hogy 0 perc késéssel fog beérni, hanem mondjuk csak 5-10 perc.
5-10 percet simán kivárok, de 30-40-50 perc késésnél nem állnám végig azt az időt, tudnék mást csinálni az alatt az idő alatt.
Megnézed a menetrendet, hogy van-e olyan állomás, ahol 1-2 percnél többet tartózkodik. Ilyen simán lehet például egyvágányú pályán a keresztek miatt (be kell várni egymást a szembejövő vonatoknak). Ezeket a várakozásokat vond le, de ennél többet nem valószínű, hogy behozna. Ritkán van olyan, hogy ha a pályasebesség mondjuk 120, de menetrendi okokból nem érdemes egy vonatnak annyival menni (úgyis csak beérné az előtte levőt). Ilyenkor még tud pár percet behozni.
Ha jól értenél a vasúthoz és ismernéd a pályarendszert is, akkor tudnál pontosabban is jósolni, hogy mi várható, de biztosat akkor se tudnál mondani. Mert előre nem tudod, hogy átrakják-e a keresztet másik állomásra vagy egy másik vonatot várakoztatnak meg a tied miatt, vagy a tiedet várakoztatják meg tovább hogy egy másik pontos maradhasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!