Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyire megbízható a MÁV...

Mennyire megbízható a MÁV vonatinfója?

Figyelt kérdés
Azt írja, hogy jelenleg 30 percet késik a vonaton. Persze még behozhatja, de egyre több késést szed össze inkább. Bízhatok benne és ráér, ha később megyek ki az állomásra vagy érdemes lehet az alap indulási időre kiérnem?
2020. okt. 19. 14:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, fejlesztettek-e rajta, de korábban hiába volt 10 perces menetrendi tartózkodása (amit ugye kapásból lefaragott a vonat), azt a 10 percet simán hozzáadta a rendszer gondolkodás nélkül a várható indulási időhöz. Magam is késtem le emiatt vonatot, még kényelmesen vásároltam, amikor kihúzott a vonatom. 20 perc késésből 5 lett, mert 15 perc tartózkodása lett volna eredetileg...

Ezen kívül ahol vegyesen járnak modernebb és régebbi vonatok, ott előbbiek jobb gyorsulása és akar végsebessége miatt tudnak faragni a menetidőből.

2020. okt. 19. 14:49
 2/6 anonim ***** válasza:

" jelenleg 30 percet késik a vonaton. Persze még behozhatja"

Azt' mégis hogyan? :D

2020. okt. 19. 14:50
 3/6 A kérdező kommentje:

Nagy távot jön a vonat, nekem még van 2 és fél óra, hogy erre az állomásra érjen a vonat. Nem azt mondom, hogy 0 perc késéssel fog beérni, hanem mondjuk csak 5-10 perc.

5-10 percet simán kivárok, de 30-40-50 perc késésnél nem állnám végig azt az időt, tudnék mást csinálni az alatt az idő alatt.

2020. okt. 19. 15:04
 4/6 anonim ***** válasza:
54%
A legtöbb menetrendben nincs tartalék, a vonat meg nem mehet gyorsabban a megengedettnél. Ha már most késik fél órát az az út végén is fél órát fog késni.
2020. okt. 19. 15:07
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Megnézed a menetrendet, hogy van-e olyan állomás, ahol 1-2 percnél többet tartózkodik. Ilyen simán lehet például egyvágányú pályán a keresztek miatt (be kell várni egymást a szembejövő vonatoknak). Ezeket a várakozásokat vond le, de ennél többet nem valószínű, hogy behozna. Ritkán van olyan, hogy ha a pályasebesség mondjuk 120, de menetrendi okokból nem érdemes egy vonatnak annyival menni (úgyis csak beérné az előtte levőt). Ilyenkor még tud pár percet behozni.

Ha jól értenél a vasúthoz és ismernéd a pályarendszert is, akkor tudnál pontosabban is jósolni, hogy mi várható, de biztosat akkor se tudnál mondani. Mert előre nem tudod, hogy átrakják-e a keresztet másik állomásra vagy egy másik vonatot várakoztatnak meg a tied miatt, vagy a tiedet várakoztatják meg tovább hogy egy másik pontos maradhasson.

2020. okt. 19. 15:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Én a VonatDroid nevű appot használom, az megbízható, pontos adatokat ír és térképen is nézheted élőben, hogy hol van a vonat.
2020. okt. 29. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!