Előfordulhat,hogy egy távolsági buszon 5 órát állnom kell mert nem lesz ülőhely?
Ezek a fél napig menő távolsági járatok, jellemzően részben autópályán mennek. Ahol csak ülő utas utazhat.
De még ha nem is, akkor is ezek a fél országon átmenő járatok sok-sok részigényeket szolgálnak ki egyszerre. Nem hinném, hogy az összes utas, aki Veszprémben felszáll, mind Szegedre menne...
Én álltam már távolsági buszon, sokszor, de rövidebb úton, 45 perces.
Vonaton is álltam már, ott 2 óra volt az út, szerencsére az út felénél lett hely.
Nálunk ha végállomáson szállsz fel ilyen hosszú járatra, többnyire meg szokták kérdezni a sofőrök, hogy ki megy végig és azokat engedik fel először. Vagy időben ki kell menni és előre állni a sorban, akkor az elsők között szállhatsz fel, és lesz helyed.
(Nem Budapest, nem szoktunk elővételben jegyet venni, még a járvány előtt volt ez bőven).
Egyébként én is álltam nem egyszer 70 percet, de azért többnyire lett ülőhely félúton (sokan leszálltak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!