Melyik a kedvenc ajtótípusotok buszon és miért (ha leírjátok)?
Egy kis magyarázat, ha valaki nem ismerné a típusokat:
Harmonikaajtó:
* Az ajtó közepe csuklik össze nyitáskor; régi Ikarusokon volt ilyen.
* [link]
* [link]
Bolygóajtó:
* Oldalra, befelé nyíló ajtó.
* [link]
* [link]
Siklóajtó:
* Oldalra, kifelé nyíló ajtó.
* [link]
Nekem a siklóajtó a kedvencem, mert látványosabb a nyitásuk és engem alapból zavar, ha az ajtó a belső tér felé csapódik. 😉
A harmonika/ráncajtó szerintem nagyon csúnya, retró hatású, ezért én nem szeretem.
A bolygóajtó jól néz ki, de az utastérből foglal el helyet, sok buszon indokulatlanul nagy lendülettel nyílik és hangosan csapódik, ráadásul idióta utasok rendszeresen az útjába állnak (hiába van ráírva, hogy befelé nyílik), amitől vagy megsérülnek, és a buszvezetőt anyázzák, vagy az ajtó visszacsukódik, esetleg teljesen "megbolondul".
A siklóajtó jól néz ki, de ennek is az útjába állhatnak kívülről az utasok, rányílhat valami padkára, szegélyre, valamint a nekitámaszkodó utasok ki akarnak esni rajta. Összességében még így is a siklóaktót preferálom. A gyakori meghibásodását kevéssé értem, ha villamosokon jól működik, akkor nem tudom, hogy buszokon miért megy gyakrabban tönkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!