A szóló vagy a csuklós autóbuszokat szeretitek jobban, és miért? 21/N
se sima se csuklós buszom nincs.
tudom, szokatlan...
Nekem gyakorlatilag teljesen mindegy.
Legjobban a régi Ikarus 200-as sorozatot szerettem. Egyrészt nosztalgia faktor. Másrészt jól kialakított tágas terei vannak és apró "személyes és közösségi terek" összessége.
Beülhetsz a sofőr mögötti egyes ülésbe egyedül. Vagy az egyes sorba. Lehetsz családdal, barátokkal a 4-esben vagy 2-esben. Állhatsz a busz hátuljában a csőbe kapaszkodva haverokkal. Állhatsz a csuklóban is ami szintén tágas, kényelmes, mellette jó ülőhelyekkel.
Az új buszoknál sokkal szűkösebb kényelmetlenebb, kényszer szülte helyek vannak.
"A szólóba viszont nem jön be a hideg a csukló résein": Ma utaztam csuklós Conectoval, igencsak meleg volt rajta. Korábban nekem az Ikarus szóló azért tetszett, mert a hűtőventilátor mágneskapcsolójának a nyekkenése jobban hallatszódott, mint a csuklósoknál. Az IK. csuklósa azért volt jó, mert a C tengely is forgott bizonyos szögben.
Ma már nagyon ízgi nincs se a szólókban, se a tolócsuklósoknál, mert szinte mindnél hátul van a "kemence". Talán még a VanHool a kivétel, ami majdnem olyan, mint a régi IK. csuklósa.
A szólót, mert azt könnyebb megelőzni.
Ha visszagondolok a buszozós időszakomra, akkor a csuklóst jobban szerettem. Gyerekként nagyon érdekes volt a "csuklóban" állni.
Csuklós és ha minden jól megy és BÜ is úgy akarja jövőre már Volánmál vezetek csuklóst :)
20/F.
Egyértelműen a csuklóst. Sokkal hosszabb, mint a szóló, ez már önmagában nagyobb méltóságot ad neki. Aztán a kedvencem, mikor szűk kereszteződésekben manővereznek, nem elég, hogy ott van a második tengely, hanem még a harmadik tengely is, ami nagyon levágja a kanyart, ezt mindig szeretem figyelni, hogy mennyire sikerül kicentiznie a sofőrnek. Modern csuklósokon amúgy semmi hideg nem jön be a csukló részen sem.
Tolatni a legritkább esetben szoktak a csuklóssal, tényleg csak végszükség esetén, valóban nagyon hátrafelé manőverezni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!