Veletek is volt olyan hogy elaludtatok a buszon vagy vonaton és szegeden, Pesten vagy egy tok más helyen ebredtettek fel?
Egyszer Tatabányára mentem hazafele, és gondoltam szundítok egy kicsit. Aztán arra ébredtem, hogy kopogtatnak a vállamon:
- Jónapot, személyigazolványt/útlevelet legyen szíves.
Kinézek az ablakon: Hegyeshalom. FaxXxa volt, mondhatom.
Elég gyakran elálmosodok hosszabb ideig tartó buszozás alatt (16 megálló), amíg ahhoz a altemplomi helyiséghez (temetői lelkészség) elzarándokolok, ahová Imádott Édesanyám hamvai vannak szegletkő mögé elhelyezve...
De legalább nem érzem azt, hogy magára hagyom - még az elporladt maradványaihoz kisietve is nyugodtabb vagyok, RÁ EMLÉKEZEM MÉLTÓSÁGGAL! (Ekkor már nem fáj annyira a gyász, enyhülni szokott legalább ideiglenesen.)
Velem még soha, pedig 26 éve vonattal járok munkába.
De ismerek olyat, aki részegen elaludt, és nem szállt le a lakóhelyén, csak a végállomáson ébredt fel. Visszaaludt, aztán mikor legközelebb felébredt, akkor már a másik végállomáson álltak. Megint visszaaludt, legközelebbi ébredéskor megint az első végállomáson volt. Utána már ébren maradt, és estére szerencsésen haza is ért. (A két végállomás közt kb. 1 óra volt akkor az út.)
Egy másik illető pedig Miskolcon - szintén részegen - a gyors helyett az IC-re szállt fel, ami nem állt meg ott, ahol át kellett volna szállnia, hanem csak a Keletiben. Ott még a vonatindulásig bedobott valamit, és felszállt a másik IC-re, irány Miskolc... Mivel vasutas volt, nem is büntették meg, hagyta aludni a jegyvizsgáló.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!