Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A HÉV az vonat?

A HÉV az vonat?

Figyelt kérdés
Barátnőmmel vitatkozunk ezen, és megvan győzödve róla hogy a HÉV nem vonat , èn meguntam győzködni hogy MÁRPEDIG DE pls help köszi <3

2020. szept. 7. 20:05
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

Barátnő, te ritka sötét lehetsz. Leírod, hogy neked a HÉV az HÉV, a vonat meg vonat. Miközben a rövidítésben benne van, hogy Helyi Érdekű Vasút. Nem Helyi Érdekű Villamos, tetszikérteni?

Csak neked, nézzed:

[link]

És közben mondogassad magadnak jó hangosan, hogy "akkor sem vonat, akkor sem vonat..."

2020. szept. 16. 11:32
 32/44 anonim ***** válasza:
31%
#31: Halkan jegyzem meg, hogy a villamos is közúti vasút.
2020. szept. 16. 14:11
 33/44 anonim ***** válasza:
74%

Nem, az egy járműkategória, és a KRESZ előírásai vonatkoznak rá.

A vasúti járművekre egy külön elvetemült több KRESZ vastagságú szabályhalmaz vonatkozik.

2020. szept. 16. 16:32
 34/44 anonim ***** válasza:
76%
Nem csak a KRESZ létezik a világon, sőt, az csak Magyarországon mérvadó (bizonyos kérdésekben). Van más besorolási rendszer is, ami nem jogi, hanem műszaki dolgok alapján rendszerez.
2020. szept. 17. 08:14
 35/44 anonim ***** válasza:
Na most akkóó mi?
2020. szept. 17. 18:36
 36/44 anonim ***** válasza:

Helyi Érdekű Vasút

a Máv meg

Magyar Állami Vasút/ Magyar Államvasutak

De egyébként szerintem itt kicsit adható átjárás a dolgok között, mert pl szerintem a metrót, meg a villamost, meg a kis földalattit is nevezheted akár vonatnak. Mert kötött pályán halad, és konkrétan sínen. Az pedig a vasÚt/vasútvonal. Tehát szóval szerintem lehet azt, hogy vonat, kicsit szabadabban is használni. A troli az viszont pedig egyértelműen busz; tehát a buszok azok már egyértelműen másik kategória, a busz már nem sínen megy.

2020. szept. 29. 15:18
 37/44 10 deka farhát ***** válasza:
29%
A troli sem egyértelműen busz, hiszen nincs rajtuk rendszám!
2020. okt. 1. 14:12
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

mert a rendszámtól lesz busz?

akkor egy forgalomból (akár csak ideiglenesen) kivont busz amiről leveszik a rendszámot... akkor az mi? az már nem busz?

2020. okt. 1. 14:23
 39/44 10 deka farhát ***** válasza:
Nem. Arra utaltam, hogy nem autóbuszként vannak levizsgáztatva.
2020. okt. 1. 14:25
 40/44 anonim ***** válasza:
100%

ja jó

a válaszodból az derült ki hogy csak azért nem buszok mert nincs rendszámuk

(amúgy pályaszámuk van)

2020. okt. 1. 14:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!