A HÉV az vonat?
Barátnő, te ritka sötét lehetsz. Leírod, hogy neked a HÉV az HÉV, a vonat meg vonat. Miközben a rövidítésben benne van, hogy Helyi Érdekű Vasút. Nem Helyi Érdekű Villamos, tetszikérteni?
Csak neked, nézzed:
És közben mondogassad magadnak jó hangosan, hogy "akkor sem vonat, akkor sem vonat..."
Nem, az egy járműkategória, és a KRESZ előírásai vonatkoznak rá.
A vasúti járművekre egy külön elvetemült több KRESZ vastagságú szabályhalmaz vonatkozik.
Helyi Érdekű Vasút
a Máv meg
Magyar Állami Vasút/ Magyar Államvasutak
De egyébként szerintem itt kicsit adható átjárás a dolgok között, mert pl szerintem a metrót, meg a villamost, meg a kis földalattit is nevezheted akár vonatnak. Mert kötött pályán halad, és konkrétan sínen. Az pedig a vasÚt/vasútvonal. Tehát szóval szerintem lehet azt, hogy vonat, kicsit szabadabban is használni. A troli az viszont pedig egyértelműen busz; tehát a buszok azok már egyértelműen másik kategória, a busz már nem sínen megy.
mert a rendszámtól lesz busz?
akkor egy forgalomból (akár csak ideiglenesen) kivont busz amiről leveszik a rendszámot... akkor az mi? az már nem busz?
ja jó
a válaszodból az derült ki hogy csak azért nem buszok mert nincs rendszámuk
(amúgy pályaszámuk van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!