Kevesebb járat lesz Hatvan és Pest között?
1-es, a hír sajnos igaz, a 80a vasútvonal felújítása és a sátoraljaújhelyi vonal villamosítása után nemhogy szolgáltatàsbővítést szorgalmazna a KTI, inkább visszavágná a sátoraljaújhelyi sebesvonatokat és azok csak Miskolctól ill. Miskolcig közlekednének, Budapest felé csak az óránkénti IC-k maradnának. Ráadásul Salgótarján felè a buszos kapacitások csökkentése van tervben, ami ezzel a tervezettel együtt hihetetlenül kàros.
A forrás mondjuk valóban nem pàrtatlan, de a szakmai csoportok oldalak (iho.hu, VEKE, Regionalbahn) is mind lehozták korábban.
Ha vége lesz a felújításnak (mármint tényleg 100%ban) akkor valószínűleg bővíteni fognak a menetrenden, az autóbusz közlekedés kárára. Olyan híreket hallottam hogy nem lesz Eger expressz, és a többi autópályán közlekedő járat is vasúti ráhordó szerepet kap ( Hatvan, Aszód, Gödöllő stb ).
Az óránkénti IC és gyors szerintem is úgy van jól ahogy most, kár lenne átalakítani, nem tudom hogy az elővárosi részen mennyire fog egyszerre elférni ez a sok terv...
Ez a december 13.-ától érvényes Hn-BpKeleti új menetrend,ami sztem mnden,csak nem utasbarát. Igaz,amikor megszüntették Hatvantól a közvetlen eljutást Miskolcra,Sátoraljaújhelyre,azért sem igen panaszkodtak az utasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!