Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek így megengedik?

Szerintetek így megengedik?

Figyelt kérdés

Jelenleg kb. 2 órát megyek reggelente ahhoz, hogy beérjek a suliba. (Oda 90 km.) Naponta 180 km-et megyek de nem szeretnék kolis lennék mert mióta eszemet tudom bejárós voltam. Fél 5-kor kelek és 5:10-es buszhoz készülődök el, majd egy kb 20-25 perces buszutat követően 5:33-ra érek a vasútállomáshoz. Ott várok egy kb fél órát és 6:04-kor indulok Debrecenbe és 7:09-re érek oda majd ezt követően kb 15 perc villamosozás és kb 5 perc séta lenne odaérni úgy, hogy 7:45-kor kezdődnek az órák. Mindennel együtt 2 óra 17 perc ez.

Nos nekem jobb lenne a következő menetrend, amit felvázolnék: Fél 6-kor kelnék (máris 1 órával többet aludnék) és 6:05-ös busszal odaérnék a vasútállomáshoz 6:25-re és 6:31-kor indulna is a vonatom Debrecenbe. 7:27-re érnék be és 15 perc villamosozás és 5 perc séta lenne, így viszont késnék kb. 5-6 percet az 1. óráról. Ez sokkal jobb lenne, mert 1 órával többet aludnék, azonnal kapok csatlakozást, bár egy hátránya lenne, hogy 5 percet kések az első óráról. Ez így mindennel viszont csak 1 óra 40 perc lenne.

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ennyit "megengednek/elfogadnak" késésnek minden nap? Ha szólnék ofőmnek ő esetleg elfogadhatja? (Sokat nyom a lantba, hogy egy jó tanuló ember vagyok és nem tudom, hogy mennyiben folyásolja be a dolgokat.)

2020. szept. 7. 16:57
A kérdező szavazást indított:
1. lehetőség
2. lehetőség
12 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Meg kell kérdezni. Rizikós a dolog, mert a közlekedésben vannak fennakadások, így az elvileg 5-6 perc késés könnyen lehet 15-20, akár még több. Akárhogy is, tönkreteszed magad, ha napi 4-5 órát utazol. Pont erre találták ki a kollégiumot. Vagy ha azt semmiképp nem szeretnéd, közelebbi iskolát kell választani.
2020. szept. 7. 17:00
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Kétlem, hogy mindig csak ennyit késnél. A tömegközlekedés gyakran nem pontos. Továbbá nagyon fárasztó lenne ennyit utazni. Fontold meg a koleszt inkább.
2020. szept. 7. 17:03
 3/9 A kérdező kommentje:

Kolit nem szeretem (voltam kolis egy rövid ideig és nem igazán jött be mert nem éreztem jól magam ott).

A suliváltás nem lenne rossz csak az a baj, hogy ez a 2. suli ahova jöttem és anyukám se meg én sem szeretném. (Sokat veszekedtek vele emiatt az utóbbi napokban).

2020. szept. 7. 17:15
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

busz-vonat-villamos... ez így necces. ha csak egyikkel kellene menni akkor talán oké lenne. de így nagyon be lehet bukni a dolgot.

Valszeg megengednék, nálunk is volta a sluiban olyanok akik úgy estek be, mert az első busszal már 6 előtt a suliban lettek volna - amikor még a portás sincs itt a következővel meg nem értek be.

viszont a te esetedben van megoldás: a kollégium. Ha nem akarod akkor is valszeg azt fogják javasolni.

90 nem gyenge... én a 50 km-re lévő városba sem jártam be hanem koli volt. Pedig oda még közlekedni is lehet rendesen.

de az csak 2 év volt és tök jó volt, sokat változtam a koli alatt - előnyömre :)

aztán a bejárós éveimet a középsuliba nem sírom vissza... elhúzodott egy óra futni kellett a vonatra, rengetegszer lekéstem, vártam 2 órát a következőre hóban fagyban kint a peronon mert a váró telebolt mindenféle alakkal.

azt gondolná az ember hogy majd megírja az állomáson meg a vonaton a leckét, de 99%-ban ez sem jön össze....

"6:25-re és 6:31-kor"

ilyen átszállás csak a mesében van...

elég egy mammer aki lassan száll fel a buszra és sokat pofázik a sofőrrel és már bukod is a vonatot.

Nekem már a Kisújszállás - Debrecen vonat is sok lenne. elég szokszor szokott ott kalamajka lenni A budapesti elővárosi vonatok rendre összecseszik a menetrendet.

2020. szept. 7. 17:43
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

sőt ahogy nézem a menetrendet az inkább 6:27-6:31 Kisújszálláson...

ááááá.

ha bebukor a köv. vonat 7:28-kor van, 8:25-re érsz Db-ba. mire megvillamosozol még a második óráról is elkészel.

ha megnézed most is épp burolófélben van az a vonal:

[link]

2020. szept. 7. 17:53
 6/9 anonim ***** válasza:
89%

Ezek reggel általában bevárják egymást.

Szerintem játszik az hogy késel ha ilyen messziről jársz. A tanárokkal kell megbeszélni, és teljesíteni órákon

2020. szept. 7. 18:51
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha nem az a tipikus ,,leszarok mindent” tanáraid vannak, akkor meg lehet beszélni velük. Valószínűleg a koleszt ajánlják majd egyből, úgyhogy készülj jó érvekkel.

Én 50km-re lakom az iskolámtól, 5-kor kelek, de már ez is necces. Szerencse, hogy 8:25-re járok. Ha lenne olyan lehetőségem, hogy egy órával tovább aludjak, én is megpróbálnám megbeszélni a tanárokkal.

Igazából ha már egy olyan tanárral meg tudod beszélni, akivel van első órád, és mondjuk két napon meg tudod csinálni ezt, már sokkal előrébb vagy.

2020. szept. 8. 07:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a kollégiumi szivatásokat akarja megúszni a kérdező, közelebbi iskola nem jöhet szóba?
2020. szept. 9. 13:04
 9/9 A kérdező kommentje:
Őszintén igen, szóba jöhetne csak egy baj van ezzel....anyukám nem nagyon kedveli ezt a megoldást, hogy másik sulit váltsak mert már váltottam másikra (Győrbe mentem volna, ott rokonok is laknak a környéken csak velük rosszba lettem) és ez a 2. iskola amit "váltanék". Közelebb lenne de (főként az én hibámból) ezt választottam. Megadom neki az esélyt, hogy milyen lesz, hogy hogy bírom, milyen lesz a szakma és az egyéb dolgok de ha nem válik be akkor váltani fogok.
2020. szept. 9. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!