Ha 1 vagy több rezsó kocsit a Szili mögé kötnénk, eltudna menni drót nélküli szakaszon is?
Rezsó kocsik ez esetben nem a fűtéshez terméknék az áramot, hanem azok generálnák a mozdonynak a delejt. Mi a helyzet, ha mondjuk hozzá kötnénk 4 átlagos személyvagont, tudná tartani a menetrendet is akár, vagy csak lassú menetre lenne elegendő a kitermelt áram, ha egyáltalán sikerül megmozdítani?
Elméleti kérdés, tudom, hogy hülyeség lenne, mivel gazdaságosabb a dízelmozdony ilyen célra használni 🙂
A fűtési körben vannak biztosítékok és a vezetékek, kapcsolatok sem bírnának akkora áramot, hogy komoly teljesítményt lehessen levenni a trafó motorkori tekercsein.
De a szili magában 1 rezsóval el tudna menni lassan, de kocsikkal nem menne szerintem főleg 80-100-al nem az kizárt..
96-os Angyalföldi parádén megcsinálták már, Szili és egy rezsó vonult fel, ha picit kutakodsz YT-n is megtalálható.
De úgy, hogy vontatni is vele, ahhoz azért kevés lenne, vagy max lassan elcammogni.
És tényleg kipróbálták 😂
24. Perc
Még milyen extrém dolgokat próbáltak ki még, ami nem szokványos? Szerintem, ha még egy rezsót ratennének, egy BHV-t még talán elbírna döcögve 🙂 Több rezsónál már lehet túl nagy lenne a fesz a vezetékeknek.
Hát villamos teljesítmény 375kw-ot tud leadni papíron, szóval ezzel lehetne gazdálkodni elvileg.
Extrém dolgok alatt mire gondolsz?
"túl nagy lenne a fesz a vezetékeknek."
ez így nem igaz. mindegyik csak 1500V-ot tud... Ha 2-t ráakasztanak attól az nem lesz 3000 :D
A Leoval is tudtak tolatni annak idején drót nélkül. Annak a főgépcsoportja volt arra alkalmas, hogy egy kis ideig még szolgáltasson energiát. Kb úgy mint a forma 1-es autókban a KERS :D
amúgy elég komolyan kísérletezgettek ezzel-azzal a Vasúti Tudományos Kutatóintézetben. (VATUKI)
Nem úgy van, hogy csak leesik egy mozdony az égből és már lehet is használni
érdemes a Vasútgépészet újságba is beleolvasgatni: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!