Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKV büntetés. Mi a teendő?

BKV büntetés. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
Megbüntettek ma reggel egy BKV buszjáraton. Rendelkezem érvényes bérlettel, de sajnos nem volt nálam. Az ellenőr elmondta, hogy ha bemutatom az érvényes bérletem akkor csak pár ezer forintot kell fizetnem. Igazából tudom, hogy nem szép dolog, de én nem szeretném ezt megtenni. Tud valaki információt adni róla, hogy ilyenkor bekerül a név valami adatbázisba? Ha nem fizetem be mi lesz? Milyen következményei lehetnek?
2010. aug. 4. 23:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
32%

Kedves utolsó hozzászóló!

Nagyon tévúton jársz, de rakjuk helyre a dolgokat.

- Ha gyalog mennék, kirúgnának a munkahelyemről (20 km). Ha kirúgnának, havi 150.000 forintnyi adótól esne el csak miattam az állam. Ha mindenki ezt tenné, már 10 ember esetén másfél milliónál tartanánk.

- Ha a BKV a szolgáltatásának megfelelő és azzal arányos ellenértéket kérne el, egy szavam nem lenne. De amíg a járatok tisztaságával konvergál egy lepratelep, amíg félórákat kell várni egy-egy járatra, amíg nyaranta hering-feelingben, levegő nélkül kell utazni 50 fokba, cserébe télen odafagysz a kapaszkodóhoz, addig nekem se te, se a hozzád hasonló BKV-bérenc erkölcscsőszök ne papoljanak arról, hogy ki mit és mennyit fizessen. Majd ha téged, vagy a kedves édesanyádat letepernek a korrupt, AVH-s ellenőrök a metróban, csak mert van egy porszem a bérletigazolványodon, akkor te is belátod, hogy ez nagyon nem járható út

- Végezetül pedig nem tudom honnan vetted, de én nem járok BKV-val. A javaslatom az utas(ok)nak szólt, mégpedig arról, hogy neked ha tetszik, ha nem, opcionális megoldás, ha leszáll a buszról, kvázi félbeszakítja az utazást, mert jegy nélkül utazik, és mert az ellenőr erre felszólíthatja. Csak te, kedves válaszoló, a síklátókörűségeddel nem jössz rá arra, hogy az ellenőr erre senkit nem fog felszólítani, inkább tegező módban elküldi a "renitens" utast a qrva anyjába, üvöltözve, hogy de igenis, adja át az iratait. Na, ehhez viszont neki nincs joga.

2010. aug. 5. 14:14
 12/21 anonim válasza:
67%

Nem értem miért ragozod a dolgot. Annyit írtam, hogy hányok az olyan embertől aki a jogai tiszteletben tartását követeli meg miközben ő maga leszarja, és jogosulatlanul cselekszik. ENNYI és pont ...

Nem értem mért jön ide a szolgáltatás minősége, a tartalma és az ára. Leírtam, drágának találom, és alapvetően kevésnek a szolgáltatást. Hogy vannak ellenőrök akik olyanok amilyenek, ez tény. Nem örülnék a felvázolt eseteknek, az is tény. De kérdem mégegyszer, ki beszélt itt EZEKRŐL, miért hozod egyáltalán ezeket fel? És azért ne általánosíts, mert nem minden ellenőr, illetve BKV alkalmazott fekete ennyire.

Azt hiszem inkább ez a szűklátókörűség (és nem síklátókörűség, bár ez teljesen mindegy).

Egy dolgot vegyél észre; ha szerinted helyénvaló a jogait félteni bárkinek, aki közben másét sárba tiporja, akkor ne haragudj, de veled van a baj.

A többi meg csak vicceskedés. Mert ugye nem gondolod komolyan, hogy hihető az olyan munkahely, aki kirúgja az alkalmazottját pusztán AZÉRT, mertesetleg nem használja a BKV-t ...

Szóval tedd inkább saját magad helyre, és gondolkodj te picit, mielőtt ide hordasz mindent, aminek semmi köze a kijelentésemhez ...

2010. aug. 5. 17:09
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

amit a bkv nyújt az nem ér egy forintot se, ami azt jelenti ingyen. ami azt jelenti hogy bliccelhetek. van még kérdés?

a másik hogy egy köcs.g öreg nyanya bkv ellenőr a metrónál leállított, kerestem a bérletem mire odaugrott egy másik emberhez hogy bérletet de úgy, hogy kiverte a kezemből a telefonomat. elnézést sem kért. a telefonomnak eltört a burkolata. írtam a bkv-nak is annyit írtak hogy a nő nem emlékszik az esetre ez van... nem érdekelne ha gagyi telefon lenne, de méregdrága...

2010. aug. 5. 18:27
 14/21 A kérdező kommentje:
Úgy látszik kicsit félreérthető voltam. Nem a 12000 Ftos bírságról van szó hanem arról amit érvényes bérlet bemutatása ellenében is be kell fizetnem (nem tudom pontosan talán 3000 Ft), mert sajnos nem volt nálam a bérlet. Tudom, hogy az én hibám és ez a szabály, de engem csak az érdekel, hogy tényleg lesz-e ennek valami komoly következménye. Konkrétabban: Van valakinek tapasztalata vagy tudomása róla, hogy nem fizette be a bírságot és késöbb jött a számla kamatostul vagy ilyesmi?
2010. aug. 5. 20:06
 15/21 anonim ***** válasza:

Sajnos igen. A trehány öcsém. Elkapták, de nem volt nála a bérlete (mindig van neki, mert a szüleink megveszik mindkettőnknek). El kellett volna vinnie bemutani, de nem vitte, gondolta ő, ugyanmár, ki fogja azt nézni, hogy elvitte-e?

Közben költöztünk (két utcával odébb), és persze a levelek elkallódtak. Két év múlva jött egy levél (az új címünkre, ne kérdezd, honnan derítették ki), amelyben 170.000 (?!) Ft-os tartozást követeltek rajtunk.

Naná, egyből felhívtuk a behajtó céget, egyezkedni kezdtünk, nem engedtek. Mi sem. Lényeg a lényeg, a végén 150.000 Ft-ot fizettek be a szüleim 10 havi részletben.

Szal nem éri meg!! VIdd be, mert nem mindegy, hogy most 3.000, vagy két év múlva 150.000.

2010. aug. 5. 22:15
 16/21 anonim ***** válasza:

"Mert ugye nem gondolod komolyan, hogy hihető az olyan munkahely, aki kirúgja az alkalmazottját pusztán AZÉRT, mertesetleg nem használja a BKV-t ... "

Majdnem zseni vagy. Ennyire nem tudsz tovább gondolkodni? Ha gyalogolok, óhatatlan, hogy késsek. Előbb utóbb és egyre többször elő fog fordulni, mégiscsak 20 km-ről van szó. Alapból mondjuk nonszensz ennyit gyalogolni, de a kedvedért tételezzük fel. Ha pedig kések, kirúgnak. Ennyi. De befejeztem.

2010. aug. 6. 08:43
 17/21 anonim ***** válasza:

" ...amit a bkv nyújt az nem ér egy forintot se, ami azt jelenti ingyen. ami azt jelenti hogy bliccelhetek. van még kérdés?"

Hát barátom te aztán ember vagy a javából. Mondjuk meglátlak az utcán enni, elveszem a kajád, de mivel mondjuk nekem nem izlik, kidobom. Bocs de nekem ez egy ruppót se ér, kuka. Mit szólsz majd ? Fel se háborodsz szóvá se teszed meg semmi, ezt ugye te sem egészen így gondolod. Kicsit láss az orrodnál tovább. Igazából nem tudom mit szólnátok ti akik állandóan blicceltek ha nem volna BKV. Lenne nyígás biztosan, és fogadok azok sírnának a legjobban akik a legtöbbet lógtak eddig is.

2010. aug. 6. 10:28
 18/21 anonim válasza:
100%

" ...Majdnem zseni vagy. Ennyire nem tudsz tovább gondolkodni? "

Na igen. Pontosan tudtam én mire megy ki a mondatod, de ne haragudj meg érte, pont az a lényeg, hogy rohadtul nem kötelez semmi és senki a BKV használatára. Senki nem erőszakol fel a buszokra villamosokra. Ha neked nem éri meg, NE HASZNÁLD, de ha használod, akkor igen is, illik érte fizetni. Ez a lényeg és nincs tovább!!! Mégegyszer mondom én is sokallom a jegy árát, és keveslem a szolgáltatást, de nyilván jó oka van annak, aki mégis használja, feltételezem, még mindig ez éri meg neki legjobban, ez a legolcsóbb alternatívája a valahova jutásnak. És tök igaza van minden utasnak aki nyafog, hogy milyen szolgáltatás mennyi pénzért. De a világ sajnos ilyen. Mi vásárlók nyilván arra törekszünk, hogy a lehető legkevesebbért a lehető legtöbbet kapjuk. Az eladók, szolgáltatók törekednek arra, hogy amit eladnak, szolgáltatnak neki a legkevesebbe kerüljön, és a lehető legnagyobb legyen a haszna. Nyilván van az eladók, szolgáltatók között is olyan aki mindezt akár tisztességtelenséggel próbálja elérni, és van a vevők használók között is olyan aki csal, lop hazudik. Nem azt mondom, hogy ez így rendben van, de hogy ráadásul még valaki papoljon jogokról, meg kötelezettségekről olyankor amikor ő maga leszarja magasról, az már nagyon nem frankó! EZ VOLT AZ EGYETLEN dolog, amit kifogásoltam, te meg nekem támadtál ezerrel, hogy helyre tegyél. Aztán jön egy másik okostojás, aki szerint nem ér egy forintot se, "tehát ingyen" és ez őt szerinte feljogosítja, hogy blicceljen. Komolyan rendben van szerinted egy ilyen emberi "mentalitás"? No mert szerintem nagyon nem. És bizony lenézem, elítélem, és emberszámba se veszem az ilyeneket, azaz hányok tőlük.

A te szüleid erre tanítottak? Majd a saját gyerekeidet ilyenre tanítod? Ha bármelyikre igen a válasz, régen rossz ...

És végezetül szeretném látni a konkrét véleményed. Szerinted rendben van, ha valaki ilyen? Kizárólag erre válaszolj, semmi másra.

2010. aug. 6. 11:01
 19/21 anonim ***** válasza:
56%

Nincs rendben. Ahogy nincs rendben az sem, ahogy a vezetők szétlopják a BKV-t, és ahogy a csóró átlagmagyart lehúzzák és röhögnek a markukba. Ebben az országban nagyon sok hasonszőrű dolog nincs rendben. Ennek tükrében ugye nem várható el, hogy az országban élők mindegyike zokszó nélkül "rendes" legyen?

Én nem tudok, és nem akarok rendes lenni, ha velem szemben nem azok. Nem téged loplak meg, nem az embertársaimat, csak valamiféle defektes nézettel mindenki magára veszi, merthogy a sok bliccelő biztos növeli a jegyárakat. Nem, vagy csak kevés részben. A sok százmilliós sikkasztások növelik a jegyárakat, ezt nagyon az eszetekbe kéne vésni. A vezetők meg elhitetik veletek, hogy persze, a bliccelés a legfőbb gond, azért nincs pénz. Ha pedig nincs pénz, járat sincs, tisztaság sincs, cserébe jegyáremelés és ellenőrök vannak. Erre van a pénz, ami még nem gurult a zsebükbe. Sajnos a magyar ember hátán fát is lehet vágni, ő elhiszi, hogy ez egyfajta "masszírozás", jót tesz majd. Kár, hogy ember embernek farkasa, és egymás szapuljuk itt az igazi "rendetlenek" helyett.

2010. aug. 6. 11:15
 20/21 anonim ***** válasza:
Ha valaki havonta 150.000 -ftot adózik,az már nem kereshet rosszul!!De akkor teszem fel a kérdést,miért nem kell megvenni rendesen a bérletet?Vagy miért veszi igénybe a szolgáltatást,ha szidja azt...Otthon is főz az asszony egy finomat,és cserébe jól lehordod?Vehetsz egy szép autót,mindennap kitakaríthatod 3-szor is,és kényelmesen fogsz utazni!!Ha ilyen jól keresel,örülj,hogy lyuk van a seggeden,fizesd ki mindennek az árát.Ha nem tetszik,nem kell BKV-zni!!Ennyi!!
2010. aug. 7. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!