Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi az oka annak, hogy a...

Mi az oka annak, hogy a vonatok soha nem érnek be időbe az állomásra?

Figyelt kérdés
Vége a home officenak, 1 hónapja járok be Bp-re; használom a Vác - Bp. Ny. zónázó vonatot. Kb. 25 perc alatt kellene beérnie a menetrend szerint, eddig egy nap sem volt olyan, hogy időbe be ért volna: +/- 2-3 perc határon belül. Mindennapos a 10-15 perces késés. Sokszor állunk a vasúton hosszú perceket. Egyszer csak dudál egyet, majd elindul a vonat.
2020. aug. 8. 21:51
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Ma pl legalább fél órát állt a délutáni Parti Sebes Siófokon, mert valaki felszállt rokikocsival de elszállt az emelőszerkezetben vagy az ajtóban valami és nem lehetett bezárni. Összesen lett vagy 50 perc késés...
2020. aug. 8. 22:09
 2/23 anonim ***** válasza:
83%
IdőbeN!
2020. aug. 8. 22:16
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, én inkább viszonylag pontos vonatokkal szoktam találkozni. Nem mondom, időnként beleszaladok ennél keményebb szitukba is, de a trend nem az, hogy állandó elviselhetetlen kèsések lennének.

Igaz, én inkább távolsági es regionàlis vonatokat hasznàlok.

2020. aug. 8. 22:28
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egyszer csak dudál egyet, majd elindul a vonat"

a vasúti utasításokban az egy rövid jelzés a "vonat indul" jelzés.

amúgy meg ha csak 0-15 perc késése van annak örülni kell.

Én 30 éve vagyok bejárós suliba, munkahelyre és ennyir sajnos rá kell szánni.

mindig van valami fogralmi probléma ami miatt van késés.

általában ez úgy történik, hogy van egy majom aki akadékoskodik a kallerral ami miatt egy vonat bekésik és emiatt bekésik egy másik, meg egy harmadik, stb..... a kicsi késések ilyen marhaságok miatt vannak.

ha műszaki probléma van, az általában tetemesebb késéssel jár.

2020. aug. 8. 22:33
 5/23 anonim ***** válasza:
33%
és mi garantálja azt pl hogy a te órád pontos? 5 percig hivatalosan még nem is számít késésnek, illetve aki azon aggódik, hogy 2 percet " késett ", mivan ha az órája siet...
2020. aug. 8. 23:11
 6/23 anonim ***** válasza:
72%
5: ez rossz hozzáállás. Még télen voltam Hollandiában, és 5-8 perces átszállási időkkel gond nélkül jutottunk el A-ból B-be, pontos érkezések és indulások mellett. Ez itthon nekem pl. egy előváros-Debrecen viszonylatban átszállásonként 15-20 perc volt optimistán, mert ennyi (nem)késés mindig van a vonatokban.
2020. aug. 9. 00:30
 7/23 anonim ***** válasza:
33%

"és mi garantálja azt pl hogy a te órád pontos?"

az internet... az okostelefonokon a netről veszik az időt.

ha nem teteszik akkor meg vegyél egy DCF77 kompatilibis órát oszt jóvan! az pontos!

2020. aug. 9. 01:12
 8/23 anonim ***** válasza:
0%
Igen, mindenki úgy ahsznalja a telefonjat, hogy az minden egyes nap szinkronizáljon az atomórával, senki sem hasznal hagyományos karórát, sőt az állomások óráit is naponta szinkronizálják... nem.
2020. aug. 9. 02:03
 9/23 anonim ***** válasza:
33%

"az állomások óráit is naponta szinkronizálják... nem."

de!

a vasútállomásokon a szabvány órákat minden másodpercben szinkronizálják!

van az úgynevezett "óra vonal" ami a telefonhálózaton egy külön telefon vonal amin kereszül az egész országban egyszerre szinkronizálódik minden óra ami a redszerbe be van kötve.

Őriszentpéteren ugyanakkor klattyan át az óra mint Fehérgyarmaton!

2020. aug. 9. 02:19
 10/23 anonim ***** válasza:
52%
Hát nem tudom, itt kisvárosi állomás konkrétan egy falióra van kinn semmi más, megáll a voant, kalauz leszáll, int, megy tovább, hogy azt hogy szinkronizaljak.
2020. aug. 9. 02:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!