Vonaton még mindig kötelező a maszk?
"A vírusoktól nem véd. Egyéb szennyeződésektől, pl. portól igen. ... Van olyan, amelyik igen. Az olcsóbb maszkok, illetve a sálak és kendők nem."
Akkor hordd a kendőt, sálat vagy olcsóbb maszkot azért, hogy megvédd magad a portól és egyéb szennyeződésektől (ne pedig azért, hogy megvédd a többieket az esetleges koronavírusaidtól, ha már ez annyira nehezedre esik).
"még a WHO is elismerte, hogy a tünetmentesek nagyon ritkán fertőznek"
Amiben benne van, hogy még a WHO szerint is még a tünetmentesek is fertőzhetnek.
"a járvány tömeges megbetegedésekkel jár, olyan pedig most nincs"
Akkor ez mi?
Ha (felétek) nincs, az azért lehet, mert nagyon sokan hajlandóak másokra is vigyázni azzal, hogy sok mindent megtartanak abból továbbra is, amiket tavasszal még sokkal többen megtettek: továbbra is kerülik a tömegközlekedést, nem állnak bele a szádba sorban álláskor, rendszeresen fertőtlenítik a kezüket, maszkot hordanak, stb.
"Akkor hordd a kendőt, sálat vagy olcsóbb maszkot azért, hogy megvédd magad a portól és egyéb szennyeződésektől (ne pedig azért, hogy megvédd a többieket az esetleges koronavírusaidtól, ha már ez annyira nehezedre esik)."
Mint már írtam, az többet árt, mint használ, mert legyengül tőle az immunrendszer.
"Amiben benne van, hogy még a WHO szerint is még a tünetmentesek is fertőzhetnek."
Én sem írtam, hogy nem. Aki egyéb ok miatt köhög vagy tüsszent, az elképzelhető, hogy fertőz. (Azért ebben sem vagyok biztos: lehet, hogy csak a vérében van vírus, a tüdejében nincs.)
Járványhatás: sokan inkább gyalog közlekednek
"én nem szoktam kilélegzés közben köpködni"
Megkérdezhetem, hogy mit "árt" egy kendő, sál, pormaszk? :D
Emberek ezrei végeznek ilyesmi cuccokban kemény fizikai munkát, kemény sportot, stb stb. Persze Marika nem bírja benne 10 percig a Pennyben. :D
"Megkérdezhetem, hogy mit "árt" egy kendő, sál, pormaszk? :D"
Már leírtam a 16-os hozzászólásom 4. pontjában.
és azt nem írod le, amire korábban már rákérdeztek éppen a 16-os alapján?
""A legtöbb maszk nem vagy alig véd a vírus ellen. ... még káros is a maszk, mert így az immunrendszernek kevesebb munkája akad."
Ha a maszk nem véd, mitől van kevesebb munkája az immunrendszernek?????"
"Ha a maszk nem véd, mitől van kevesebb munkája az immunrendszernek?????"
Ezt meg a 20-as hozzászólásomban írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!