Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az öregek hova sietnek ilyen...

Baja2001 kérdése:

Az öregek hova sietnek ilyen koràn?

Figyelt kérdés
Hova sietnek reggel az öregek èn amikor felkelek olyan 5:30 kor 6:00 kor mar buszmegalloban vagyok es azt latom hogy az öreg banya aki felèm jön felakar lökni nehogy ne jusson neki ülöhely amikor màr fellökött akkor nem is szoltam semmit csak belenevettem a pofàjàba hogy most büszke vagy magadra a màsik meg nem is vannak olyankor sokan a buszon

#Idösek sietnek
2020. júl. 30. 12:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Pofanevetés helyett kérdezz rá minden siető öregre, hova siet ilyen korán?
2020. júl. 30. 12:25
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
Gondolom elfogy az akciós csirkeláb, meg elsőnek kell lenni a boltban mert akkor minden frisebb, meg még nincs meleg, meg nem terjed a vírus, meg a Soros miatt..stb... :D Kérdezd meg szerintem is!
2020. júl. 30. 12:37
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Akciós farhátért, de ez amennyire mém, annyira igaz a gyakorlatban. Itt a heti akciókat a Lidlben csütörtökönként írják ki, nyitáskor már tolonganak az agresszív nyugdíjasok, délután kettőig ellepik a buszokat.
2020. júl. 30. 12:41
 4/11 anonim ***** válasza:
63%
Gyerekek! Titkot árulok el. Ne mondjátok tovább! Az akciós farhát szar, de olcsó. A nyugdíj meg kevés. Nem azért veszik, mert az olyan élvezetes, hanem azért mert annyira telik. Tudjátok. És azért hajnalban, meg korán reggel, mert nekik minden kétszer-háromszor annyi időbe telik, mint a gyerekeknek, fiataloknak. Vagy gondoljátok, hogy az ember élete alkonyán a puszta létezésnek örüljön, és maradjon otthon a seggén, amíg nem jönnek érte vasládával?
2020. júl. 30. 13:17
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
#4 Ehhez naiv fiatal fejjel hozzátenném, hogy ha ilyen nevetséges, hitvány, szánni való összeggel szúrnák ki a szemem nyugdíj gyanánt minden hónapban, én inkább dolgoznék tovább, mintsem hogy beletörődnék, hogy fillérekből éljek. Ismerek olyat aki nyugdíjkorban van és rendesen dolgozik egyébként.
2020. júl. 30. 13:35
 6/11 anonim ***** válasza:
67%

5-ös! Én meg közel a nyugdíjkorhatárhoz válaszolok: A fizetésem ma ugyanennyi, mint 12 éve volt. Nyugdíjam még annál is kevesebb lesz, mint amiről írsz. Öngondoskodásra nem volt lehetőségem.

Vannak olyanok, akik közel 100-hoz is aktívak, és 50-es évek elején lévők között is szép számmal vannak beteges, megfáradt emberek.

A lényeg az, hogy egy kicsit több empátiával kellene nézni rájuk.

A harc meg azért megy, mert régen (tudom, tudom bezzeg) természetesebb volt, hogy a fiatalok átadják a helyüket a kismamáknak, csecsemőt karban tartóknak, nehezen mozgóknak. Ma ez ritka, hát ezért két perc kénytelenek összeszedni kevéske erejüket, ha ülni akarnak.

2020. júl. 30. 13:42
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 5-ös (2020.07.30. 13:42)!

Tényleg nem szabad az időseket mindenért kikezdeni, inkább segíteni kell őket, de ami a tömegközlekedésen való tolakodást illeti én sem értem. 8 óra munka után (nem irodai) nekem is pont úgy fájnak a lábaim, mint nekik és ameddig akad egyetlen üres hely a buszon, addig nem gondolom hogy bárkinek is át kell adniai a helyét. Persze akadnak kivételek, ha valaki alig tud kapaszkodni, elesik, stb. De nem jár senkinek sem a koránál fogva alanyi jogon az ülőhely. Sokkal inkább az állapota miatt.

2020. júl. 30. 17:08
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

7-es! 6. vagyok, nem 5. Egyetértek veled, én sem írtam mást.

Volt, akinek tizenévesen sem adtam át a helyem hasonló megfontolásból, és túl a hatvanon is ugrom fel akár gyereknek is, ha szükségesnek látom.

2020. júl. 30. 17:11
 9/11 anonim ***** válasza:
35%
Bótba, uncsizni, unokázni, trécselni a társakkal, dokihoz, idegesíteni másokat.
2020. júl. 30. 18:07
 10/11 anonim ***** válasza:
38%

Unatkoznak otthon.

Idősek keveset alszanak, hajnali 4-5-kor már felébrednek, kell egy kis akció.

Tolongás a munkásokkal a buszon, megvető nézés, könyöklés gyakorlása.

Piacon kofákkal, ismerős harcosokkal szociális élet.

Ismét buszos kalandozás, immár az 8-9-re járókkal, diákokkal, tele banyatankos lábfej egyengetés, "maifiatalokozás"

Megérkezés SZTK-ba, háziorvoshoz, az ő lelkészük az orvos, rendszeresen látogatni kell beszélgetés céljából, mégis csak "ingyen" van. A valóban beteg dolgozó osztály meg ráér várni nem?

2020. júl. 30. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!