Az öregek hova sietnek ilyen koràn?
5-ös! Én meg közel a nyugdíjkorhatárhoz válaszolok: A fizetésem ma ugyanennyi, mint 12 éve volt. Nyugdíjam még annál is kevesebb lesz, mint amiről írsz. Öngondoskodásra nem volt lehetőségem.
Vannak olyanok, akik közel 100-hoz is aktívak, és 50-es évek elején lévők között is szép számmal vannak beteges, megfáradt emberek.
A lényeg az, hogy egy kicsit több empátiával kellene nézni rájuk.
A harc meg azért megy, mert régen (tudom, tudom bezzeg) természetesebb volt, hogy a fiatalok átadják a helyüket a kismamáknak, csecsemőt karban tartóknak, nehezen mozgóknak. Ma ez ritka, hát ezért két perc kénytelenek összeszedni kevéske erejüket, ha ülni akarnak.
Kedves 5-ös (2020.07.30. 13:42)!
Tényleg nem szabad az időseket mindenért kikezdeni, inkább segíteni kell őket, de ami a tömegközlekedésen való tolakodást illeti én sem értem. 8 óra munka után (nem irodai) nekem is pont úgy fájnak a lábaim, mint nekik és ameddig akad egyetlen üres hely a buszon, addig nem gondolom hogy bárkinek is át kell adniai a helyét. Persze akadnak kivételek, ha valaki alig tud kapaszkodni, elesik, stb. De nem jár senkinek sem a koránál fogva alanyi jogon az ülőhely. Sokkal inkább az állapota miatt.
7-es! 6. vagyok, nem 5. Egyetértek veled, én sem írtam mást.
Volt, akinek tizenévesen sem adtam át a helyem hasonló megfontolásból, és túl a hatvanon is ugrom fel akár gyereknek is, ha szükségesnek látom.
Unatkoznak otthon.
Idősek keveset alszanak, hajnali 4-5-kor már felébrednek, kell egy kis akció.
Tolongás a munkásokkal a buszon, megvető nézés, könyöklés gyakorlása.
Piacon kofákkal, ismerős harcosokkal szociális élet.
Ismét buszos kalandozás, immár az 8-9-re járókkal, diákokkal, tele banyatankos lábfej egyengetés, "maifiatalokozás"
Megérkezés SZTK-ba, háziorvoshoz, az ő lelkészük az orvos, rendszeresen látogatni kell beszélgetés céljából, mégis csak "ingyen" van. A valóban beteg dolgozó osztály meg ráér várni nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!