Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Meddig kell még hordani...

Meddig kell még hordani maszkot tömegközlekedésen? már nagyon már!

Figyelt kérdés
2020. júl. 23. 12:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
54%
10-essel egyetértek, a textil (vékony legyen, a vastag megint csak halál) tényleg sokkal jobb az eldobhatónál. Vezetni tanulok maszkban, tehát minden alkalommal kb 2 órát van rajtam, az autóban nincs légkondi, a sebészi szörnyű volt a melegben, a textilt ahhoz képest szinte észre sem veszem.
2020. júl. 23. 13:48
 12/16 anonim ***** válasza:
85%
Én már meglazítottam, úgy néz ki, mintha normálisan rajtam lenne, közben meg vagy fél centire előttem van. Jó, ha épp az államnál érintkezik, azt dől előre, kapok is rendesen levegőt. Napi két óra vonat. Én megértem, és elfogadom, hogy ez van, de persze nekem is elegem van belőle, elhiheted.
2020. júl. 24. 03:29
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ősszel, a zárt ablakos, elhasznált levegős időszakban azért fincsi lesz, amikor az ember maszk nélkül se sok levegőt kap, mert nincs. :D

Én nem vagyok benne biztos, hogy egy zsúfoltabb járaton nem leszek rosszul...

2020. júl. 24. 07:13
 14/16 anonim ***** válasza:
70%

Én teljesen megértem, hogy kellemetlennek találod a maszkot :-( De sajnos most egy jó darabig kelleni fog előreláthatólag, és arra is lehet számítani, hogy egyre szigorúbban veszik.

Ha duplán vagy triplán vett vékony pamutpóló anyagból varrsz magadnak maszkot (géppel nem nehéz), azon sokkal könnyebb lélegezni. Azért ne szimpla anyagból - minél vékonyabb, annál könnyebb a levegőt átszívni rajta, de persze annál kevésbé hatékony is.

Ha az orrod kinn van, de nem köhögsz, tüsszentesz, beszélsz, csak lélegzel, az nem ront a hatékonyságon sokat szerintem, mivel a sebészi maszkból is főleg oldalra szökik a levegő, nem megy át az anyagán, inkább csak az előre kiköhögött-kiköpött nyálcseppeket fogja meg. Viszont ezért elvileg már büntethetnek.

2020. júl. 24. 15:46
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Csak halkan megjegyzem, hogy az áruházakban + boltokban is kötelező hordani. Az hogyhogy nem gond?
2020. júl. 24. 21:05
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk mert boltba nem kötelező bemenni személyesen, sem naponta, rendelhetsz interneten vagy bemész 10 percre, a munkahelyed viszont nem fog a szomszéd utcába költözni a kedvedért...

A felesleges hisztit én sem szeretem a maszk miatt, fel is veszem (de attól még elismerem, hogy rohadt kényelmetlen 2 órán keresztül), de a te kötekedésed legalább annyira irritáló.

2020. júl. 24. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!