Mik ezek a zöld Bhv kocsik?
Figyelt kérdés
Lajosmizsei vonatot láttam elmenni régi (60 évvel ezelőtt szokásban volt) sötétzöldre fényezett kocsikkal, de nem az a nagyon régi, teliablakos, hanem ilyen körben fémszegélyes, vízszintesen osztott, letolóablakos, "klasszikus hugyosbéhávék", amik még nem igazán éltek a zöld korszakban, csak a kékben, egy-két kivételes fényképet láttam csak ilyet, hogy még zöldre festett, de már újfajta ablakos, szófal inkább azt feltételezem, ez most festették át kékről zöldre. De mire föl?2020. júl. 21. 00:02
2/4 A kérdező kommentje:
Ez most komoly, hogy a nosztalgiaflotta, mozdonyaik is gyakorlatilag közforgalomban, teherforgalomban, munkavonatban üzemszerűen dolgoznak? Értem, hogy a nosztalgiásoknak ez bevétel lehet, a MÁV meg úgyis járműhiánnyal küszködik, de azért kicsit fura...
Másik, ami felmerül bennem, hogy ez a "még régi szín de már újfajta ablak" párosítás mikor állhatott elő? Talán '68-70?
2020. júl. 21. 01:16
3/4 anonim válasza:
Ezek valószínűleg a Mávtól vásárolt kocsik, amelyeket a Máv Nosztalgia átfestett zöldre. Úgy tudom, hogy ezek a kocsik szinte ugyanolyanok, mint kék társaik. Egyébként nem ritka mostanában, hogy retró kocsik közlekednek normál forgalomban. Gondolom azért, mert volt a Balatoni retró hétvége, ezáltal belekeveredtek a forgalomba a nosztalgiás kocsik is, amelyeket vonatba sorozva sokkal gazdaságosabb vissza juttatni a Füstibe.
4/4 anonim válasza:
Van néhány kocsi, amik a MÁV-Start flotta tagjai, de retró fényezést hordanak. Ilyenek a zöld Bhv-k is. A nyár folyamán festenek hozzá egy zöld vezérlőkocsit is. Van más kocsitípusból is régi színterv alapján fényezett példány (Pl. Bzx, Bd) A balatoni retró hétvégén szokták ezeket a kocsikat bevetni, ahol a vasútbarátok fotózhatják őket, hozzáillő festésű mozdonnyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!