Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mik ezek a zöld Bhv kocsik?

Mik ezek a zöld Bhv kocsik?

Figyelt kérdés
Lajosmizsei vonatot láttam elmenni régi (60 évvel ezelőtt szokásban volt) sötétzöldre fényezett kocsikkal, de nem az a nagyon régi, teliablakos, hanem ilyen körben fémszegélyes, vízszintesen osztott, letolóablakos, "klasszikus hugyosbéhávék", amik még nem igazán éltek a zöld korszakban, csak a kékben, egy-két kivételes fényképet láttam csak ilyet, hogy még zöldre festett, de már újfajta ablakos, szófal inkább azt feltételezem, ez most festették át kékről zöldre. De mire föl?

2020. júl. 21. 00:02
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
nosztalgiaflotta tagjai
2020. júl. 21. 00:24
 2/4 A kérdező kommentje:

Ez most komoly, hogy a nosztalgiaflotta, mozdonyaik is gyakorlatilag közforgalomban, teherforgalomban, munkavonatban üzemszerűen dolgoznak? Értem, hogy a nosztalgiásoknak ez bevétel lehet, a MÁV meg úgyis járműhiánnyal küszködik, de azért kicsit fura...

Másik, ami felmerül bennem, hogy ez a "még régi szín de már újfajta ablak" párosítás mikor állhatott elő? Talán '68-70?

2020. júl. 21. 01:16
 3/4 anonim ***** válasza:
80%
Ezek valószínűleg a Mávtól vásárolt kocsik, amelyeket a Máv Nosztalgia átfestett zöldre. Úgy tudom, hogy ezek a kocsik szinte ugyanolyanok, mint kék társaik. Egyébként nem ritka mostanában, hogy retró kocsik közlekednek normál forgalomban. Gondolom azért, mert volt a Balatoni retró hétvége, ezáltal belekeveredtek a forgalomba a nosztalgiás kocsik is, amelyeket vonatba sorozva sokkal gazdaságosabb vissza juttatni a Füstibe.
2020. júl. 21. 01:38
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Van néhány kocsi, amik a MÁV-Start flotta tagjai, de retró fényezést hordanak. Ilyenek a zöld Bhv-k is. A nyár folyamán festenek hozzá egy zöld vezérlőkocsit is. Van más kocsitípusból is régi színterv alapján fényezett példány (Pl. Bzx, Bd) A balatoni retró hétvégén szokták ezeket a kocsikat bevetni, ahol a vasútbarátok fotózhatják őket, hozzáillő festésű mozdonnyal.
2020. júl. 22. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!