A BKK is használ "Zöld út kérést"?
Figyelt kérdés
Pécsen például használják a buszok de vajon ez Budapesten is működik?2020. febr. 13. 11:33
1/5 anonim válasza:
Még az MKJ-t használók sem. Nincs ilyen rendszer kiépítve. Meg is őrülne a közlekedés. Ott, ahol csak egy irányban van tömegközlekedés, az sem túl sűrű, működhetne, de ott a lámpás kereszteződés ritka.
Képzelj el olyan pontokat, ahol 1-2 percenként jön valamilyen busz, hasonló sűrűséggel villamos, és a keresztirányban ugyanígy. És mindeközben az autók és többen vannak, mint kellene.
2/5 anonim válasza:
1-es, azért igenis sok helyen lenne létjogosultsága és bizonyos mértékben alkalmazzák is. A villamosvonalakon pl elterjedt a bejelentkezéses lámpák használata, ezek aktívan belenyúlnak a lámpaprogramba - azaz ha nincs villamos, a közútnak adnak több zöldidőt, de ha van villamos bejelentkezve, akkor a villamosnak adnak szabad jelzést.
4/5 A kérdező kommentje:
Úgy tudom néhány lámpás kereszteződést felszereltek Budapesten is a rendszerrel legalábbis azt olvastam, de gondolom akkor ezek nem üzemelnek a gyakorlatban.
2020. febr. 13. 13:25
5/5 anonim válasza:
Utána néztem a dolognak. Egy cég honlapján több, mint 70 kereszteződést ír, ahol az ő rendszerük lett kiépítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!