Ha állok a buszon középen, az ablakkal háttal, felszáll valaki pl. babakocsival, és én odébb állok akár több méterrel, joggal várhatom el, hogy megköszönje?
alap dolog átadni a helyed kismamának, de én úgy gondolom, hogy egy "köszi", vagy biccentés, vagy pillantás jár érte, csak azért, hogy tudd, hogy ő tudja, hogy átadtad.
én mindig megköszönöm az ilyen szituban, mert az egy visszajelzés hogy jót cselekedtél!
zebrán is mindig intek egyet ha jó a verda akkor egy thumbsup.
lehet sosem találkozom többet a másikkal, de ha más kismamának megkönnyítem azzal az életét, hogy nem egy olyan emberrel kell viaskodnia akinek sosem köszönték meg a jócselekedetét és "dögöljmegakkorsemmegyekarrébb" arckifejezéssel áll, ül ott hanem segítőkész(ebb) lesz, már megérte! :)
ja és a lényeg: nem kerül semmibe! :)
Nézd, én kommunikáció párti vagyok abszolút, tehát belőlem is kihozza a "köszönöm"-öt egy sor szituáció. Kifejezetten szomorúnak tartom, hogy az emberek szinte szégyellik, hogy a másikkal bármiféle kontaktust kialakítsanak. Csak megértem azt is, hogy valaki oda sem néz, mert amikor percekig húznak el az autók a zebrán vagy három megálló után veszik észre, hogy jaaa, hogy illenék a helyet átadni. Akkor valahogy már esik már a számra, hogy valaki méltóztatik illedelmesnek vagy épp szabálytartónak lenni. (Persze ez valahol "kiszúrás" az illedelmes/szabálytartóval szemben.)
Szóval értelek valahol, csak a társadalmi jelenségek miatt elvárhatónak semmiképp nem tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!