Van-e ehhez joga egy babakocsisnak?
Figyelt kérdés
Adott egy vonat, fullig tele emberekkel, 0 ülőhely, a wc körüli üléseken is ülnek, állóhely is szűkösen. Felszáll egy babakocsis párocska és hőzöngeni kezdenek, hogy márpedig az a hely nekik van fenntartva és ülő embereket akarnak felállítani. Hogy lenne ehhez joguk? Egy tömött vonaton nem állítgathatnak fel önkényesen embereket, csak azért mert nekik nem jutott hely. Oké, babakocsi, de annak semmivel sem lesz jobb vagy több hely, azon kívül, hogy apuci valaga tud az ülésen pihenni. És az ilyen kisebbségi suttyók állnak neki üvöltözni az emberekkel, meg kalauzért kiabálni. (Persze, ha a jegyét kérte volna el, akkor már lehordaná mindennek.) Szánalmas milyen parasztok utaznak mindenhol.2018. okt. 1. 19:51
1/3 anonim válasza:
Hát, nem tudom, de én láttam ott ilyen "kérem adja át a helyét" matricákat, bicikli, kerekesszék meg babakocsi rajzocskákkal, amiket a máv ragasztott ki. Szerintem egyértelmű, mit jelent: ha leülni nem is, de legalább annyi helyet át kell adni, hogy a kocsit rögzíteni tudják. Ülőhelyet persze nem kell nekik biztosítani, ha hőzöngenek, hát hőzöngenek.
2/3 anonim válasza:
A legnagyobb tömegben is illik annyi helyet átadni, amennyi a babakocsi biztonságos elhelyezéséhez szükséges. Kerèkpár esetén ugyanez. Nem, a babakocsit kísérőnek vagy a bringásnak nem kell átadni a helyet, de a babakocsinak és a bringának helyet kell csinálni. A kerekesszék esetén pedig aztán főleg egyértelmű a helyzet.
3/3 anonim válasza:
A babakocsisnak, kerekesszékesnek valóban kell elég helyet biztosítani hogy legalább azok elférjenek, most az hogy a pár akik viszik a babakocsit letudjanak ülni, nekik erre nem kell helyet átadni, de az más ha például a nő terhes, vagy a kezébe venné inkább a babát és leülne, ha etetni kell, vagy csak akkor nyugodt a baba ha kézben van tartva ami szerintem egy buszon, vonaton nem biztonságos. Persze az ottani ülőhelyek arra vannak fenntartva hogy üljenek utasok, az nincs odaírva hogy csak az ülhet le aki babakocsival, bringával stb... száll fel egy vonatra. A párnak ilyen téren nincs igaza. Abba meg igaza van hogy a babakocsinak kell helyet adni, ez teljesen jogos, de az hogy ők leüljenek az nem. Nincs hely így jártak, van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!