Tömegközlekedésen mennyire figyeltek oda arra, mennyire foglalkoztok vele, ha látjátok, hogy valaki nem tartja be az illemszabályokat?
Ha hangosan hallgat zenét vagy egyéb zavaró dolog, akkor szólok, hogy hagyja abba.
Ilyen helyátadásért nem szólok, nem tudhatom, hogy neki szüksége van a helyre vagy nem. Lehet fiatalon is pl. lábsérülése, szédülés akármi, ami miatt nem tud sokat állni ás ez kívülről nem látszik.
Egyszer küldtem el valakit az anyjába.
10-12 éves kölyök ült az első ülésen, nő (40-45 éves kb) felszállt és nekiállt pampogni a gyerekkel, hogy adja át a helyét. Majd kb kiabált vele. Gyerek keze nyakig gipszben, meg a tornazsákja (franc se tudja minek) és az iskolatáskája (ránézésre az is volt vagy 15 kg).
A sofőr kb leszarta.
Nyanyát többen megkértük “szépen”, hogy kussoljon, de kûrva gyorsan.
Alapvetően csendes ember vagyok, nem keresem a konfliktust. Leginkább azokra szoktam szólni akik feltűnően óbégatnak, hangosan telefonálnak vagy leginkább a zene bömböltetésre.
Ez a hely átadás kényes téma. Volt már olyan, hogy megkértem fiatalt/középkorút, hogy a mellettem álló idős/állapotos/beteg embernek adja át a helyet.
A lényeg, hogy alapvetően normálisan kértem és normálisan is reagáltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!