Ingázók, miért kell nektek folyton beszélgetni?
A kérdés nyílván nem mindenkire vonatkozik.
Én ezt azokra értem akik pl vonaton szoktak közlekedni kisebb - nagyobb távokat és hajlamosak véletlenszerű beszélgetésekbe kezdeni idegenekkel.
Olykor még egy üres vonaton is az én társaságomat keresik.
Igen, lehet azt mondani hogy csak beszélgetni szeretnének, én meg anti szociális vagyok.
De erre egyszerűen az az ellenérvem hogy én nem vagyok senkinek a szórakoztató forrása és nekem is jogom van a békés utazáshoz.
Nem vagyok kíváncsi hogy éppen milyen rossz napod van és mit érdekel az téged hogy én hol, mit csinálok?
"Elnézést, most kérem hagyjon nyugodtan utazni, nem szeretnék beszélgetni :)"
Voilà, probléma megoldva :) Nem értem, ehhez miért kell egy kérdést kiírni.
Én általában csak akkor kezdeményezek ilyen beszélgetést, ha látom, hogy nyitott rá az illető, vagy ő kezdeményez. Hetente utazok Szeged - Budapest között, kb kéthavonta 1-szer keveredek ilyen beszélgetésekbe. Nagyon szoktam élvezni, tök érdekes témák, életutak szoktak előkerülni :)
2/2
Nekem nem jelent gondot lepattintani az embereket, csak szeretném látni a mentalitást e mögött / megtudni az indítékukat.
Szerintem unatkoznak.
Nekem volt, hogy a könyv a kezemben, nyílván olvastam volna, nő egyszerűen nem hagyott.
füles a fülemben, táblagép a szememtől 1 centire, kapucni a fejemen és befordulok az ablak felé a sarokban mintha halott lennék
és b..meg megtalál akkor is a nyűgjével...
vannak ilyenek akiknek mindenkihez kell szólni valamit...
Apám is hasonló, de ő szerencsére csak az ismerősöket kergeti. ha 50 méterre meglát valaki az út túl oldalán akkor is oda kell neki futnia pofázni egy sort... :D
Hát, akkor neked nagyon szimpatikus fejed lehet, örülj neki, hasznos dolog, ettől eltekintve. :)
Én kb. heti 3x vonattal megyek dolgozni, és csak évi 1-2 ilyen van, aki beszélgetni akar velem. (Nagyon ritka, hogy sikerüljön nekik...)
Valóban antiszociális lehetsz, de nem biztos. Valóban jogod van ahhoz, hogy emberek között magányos legyél. A többieknek meg joga van a barátságos társasági élethez. Fő elemünk a társaság. Az ember vágyik rá, hogy kommunikáljak a többiekkel, akár idegenekkel is.
Ha nem tolakodó, erőszakos típus, akkor könnyedén, udvariasan meg lehet szabadulni tőle. Vannak levakarhatatlanok, az igaz. Velük elég nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!