Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A megváltott jegyemet ki...

A megváltott jegyemet ki téríti vissza?

Figyelt kérdés
Tegnap reggel távolsági buszra volt megváltott mobiljegyem, de a sofőr nem engedett fel mert nem találtam meg a szájmaszkomat. Csak aki meg előttem szállt fel, azon sem volt, érdekes módon neki nem szólt érte. A jegyemet elbuktam mert már nem tudtam visszaváltani.
2020. jún. 5. 06:11
 1/5 anonim ***** válasza:
84%
Senki. Az csakis a te hibád, hogy nem tartottad be az utazási szabályokat.
2020. jún. 5. 06:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Attól még nekem megváltott jegyem volt! Mint írtam az előttem felszállón se volt, még is felengedték a buszra.
2020. jún. 5. 06:29
 3/5 anonim ***** válasza:
92%

Be kell tartani a szabályokat, ennyi. (egy rongyot vagy bármit odarakhattál volna a szád elé).

Ha pl. hullarészegen vagy koszos ruhában próbálnál felszállni, akkor sem engednének fel és akkor sem térítenék vissza a jegyedet.

Az, hogy az előtted felszállót felengedték, nem mentesít téged.

2020. jún. 5. 06:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Az utazási feltételeknek NEM része a száj és orr kötelező elfedése.

2. Erre ugyanis kormányrendelet kötelez, nem pedig a közted és a szolgáltató között felszálláskor automatikusan létrejövő szerződés.

3. Mivel e kormányrendelet egyértelműen a rendőrség hatáskörébe utalja a járványügyi szabályok betartatását, a buszsofőr NEM illetékes e területen, NEM zárhat ki jogszerűen az utazásból.

4. A rendőr viszont rendelkezhet így.

5. Nem kell életképtelennek lenni. Húzd a pólódat, kabátodat az arcodra, rögtönözz akar zsebkendőből valamit, vagy kérj maszkot utastársaidtól, hátha van valakinek...

2020. jún. 5. 12:24
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem szólók teljesen jól leírják, hogy miért nincs igazad. Másrészről pedig most engedd el ezt az "őt is felengedték" hozzáállást. Mi van ha heti kétszer le*zopja az előtted felszálló, és ezért nem szól neki. Ehhez neked mi közöd van? Dögöljön meg akkor a szomszéd tehene is elven rohadjon ott a megállóban veled? Remélem legalább szóltál is, hogy "neki sincs maszkja". Gyűlölöm ezt a hozzáállást, foglalkozz esetleg a saját dolgoddal,illetve azzal, hogy neked legyen maszkod.
2020. jún. 15. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!