Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A koronavírus miatt elmaradt...

A koronavírus miatt elmaradt vagy elmaradó előadások előre megváltott jegyeinek árát miért nem adják vissza?

Figyelt kérdés

Színházakban több hónapra előre megvett jegyek borsos árait miért nem adják vissza, ha úgysem lesz megtartva az előadás?

Ez nem úgy van, hogy ha nincs elvégezve a munka, akkor nem is jár érte fizetség?

A kormány miért nem kötelezi a szervezőket a pénz visszafizetésére, ha már az előadás megtiltására kötelezte őket?

Persze, nem akarom, hogy a színészek éhen haljanak, de akkor más ágazatokban is illene kompenzálni vagy nem?

És a mozikban miért lehet 99 fővel megtartani az előadást, az nem fertőzőképes helyzet?!

Akkor a színházakban nem mehet a műsor 99 fővel, vagy az már nagyon veszteséges lenne?

Most akkor meg akarják akadályozni a koronavírus terjedését, vagy csak bohóckodnak?

Mert akkor MINDENT be kellene tiltani, meg a több ezres tömegközlekedést is, 100 fő feletti létszámmal működő munkahelyeket stb.

Mi ezekről a véleményed?

Nem tűnik látszatintézkedésnek?

2020. márc. 12. 19:00
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Online is meg lehetne tartani sok eseményt, ahogy az egyetemeken is a távoktatást....
2020. márc. 12. 19:05
 2/27 A kérdező kommentje:

1-es, nem magamról kértem a véleményt és hát a szövegértelmezési problémáddal meg nem tudok mit kezdeni.

Szerintem nem idiótaság elgondolkodtató kérdéseket feltenni, max neked kényelmetlen ezeket megválaszolni, de akkor meg minek írtál, ha nem tudsz érdemi válasszal szolgálni, váljék egészségedre!

2020. márc. 12. 19:07
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Vissza fogják adni, de most elindult egy mozgalom, hogy ne váltsuk vissza, támogassuk ezzel a színházakat. Én ezt fogom tenni, pedig sok jegyem van, nem egy előadásra. De a színészek és a színház szeretete miatt én nem akarom tetézni a bajukat.

Neked persze jogod van máshogy eljárni, és sz előadást vagy pótolni fogják, vagy visszakapod a pénzed.

2020. márc. 12. 19:18
 4/27 A kérdező kommentje:

Mint írtam: én sem szeretném, ha éhen halnának a színészek, csak azt nem értem, hogy miért tartják kevésbé fertőzőnek 99 fővel megtartani egy mozi előadást és akkor a színházakkal mi a helyzet és miért nem egységes a tiltás?

Miért nem terjed ki a nagyobb számú tömegközlekedésre stb?

Mert nem hinném, hogy a félmegoldás jó megoldás.

2020. márc. 12. 19:25
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez a vis major esete, ilyen helyzetben nem köteles senki visszafizetni semmit. Persze adott esetben lehet hogy visszakapod majd a pénzed, de jogilag nem kötelesek visszafizetni azt.
2020. márc. 12. 19:26
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

"Mint írtam: én sem szeretném, ha éhen halnának a színészek, csak azt nem értem, hogy miért tartják kevésbé fertőzőnek 99 fővel megtartani egy mozi előadást és akkor a színházakkal mi a helyzet és miért nem egységes a tiltás?"

Egységes a tiltás. Bármilyen beltéri rendezvény esetén ugyanúgy 100 fő a határ.

"Miért nem terjed ki a nagyobb számú tömegközlekedésre stb?"

Mert a közlekedés korlátozása már egy sokkal radikálisabb lépés, mint a szórakozásé.

2020. márc. 12. 19:29
 7/27 A kérdező kommentje:
Igen, 6-os, magam is erre a végkövetkeztetésre jutottam, így már nem is a pénz a lényeg, hanem csak az elv, hogy a mozik meg mehetnek....
2020. márc. 12. 19:29
 8/27 A kérdező kommentje:

"Mert a közlekedés korlátozása már egy sokkal radikálisabb lépés, mint a szórakozásé."

Na, de nem radikális lépésekkel lehetne ténylegesen megakadályozni a vírus terjedését?!

2020. márc. 12. 19:30
 9/27 A kérdező kommentje:

"Egységes a tiltás. Bármilyen beltéri rendezvény esetén ugyanúgy 100 fő a határ."

Pont ez a baj, miért nem tiltották be akkor teljesen?!

99-el nem fertőz semmi sehol?

...

2020. márc. 12. 19:35
 10/27 anonim ***** válasza:
100 főnél húzták meg a határt, 99 fő ezért még belefér. Moziban amúgyse nagyon vannak száznál többen egy teremben. De ha már eladtak 3-5-800 jegyet egy színházi előadásra, hogy oldják meg, csak az első 3 sor mehet be?
2020. márc. 12. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!