Mik a mostani szabályok a tömegközlekedésre vonatkozóan?
Tényleg nem sikerült elolvasni a napi n+1 hírt erről?
Szájmaszk!
Azért kérdeztem, mert én nem követem az ezzel kapcsolatos híreket, mert már annyiszor változtatnak a szabályokon, hogy nem tudom követni, meg annyira logikátlanok is.
Eddig az volt, hogy csak munkába, orvoshoz vagy halaszthatatlan ügy miatt lehet buszozni. Mi ezzel nem voltunk tisztában a párommal, felszálltunk egy buszra, még mikor elkezdődött ez az egész, a sofőr olyan bunkó alpári stílusban vont kérdőre minket, hogy mi nem nézünk tv-t, mintha kötelező lenne. És ráadásul külön kellett ülnünk, mintha itthon nem ugyanazt a levegőt szívnánk vagy nem érintkeznénk bármilyen formában egymással.
És igen nem nézek tv-t a sok idegesítő reklám meg a hülye értelmetlen sorozatok miatt.
A híreket sem követem, mert szerintem nincs is vírus és szinte az összes hír félrevezető, hamis információkat tudósít.
1. Mindenképp javaslom, hogy utazás előtt az adott szolgáltató honlapját keresd fel, mert tényleg napról napra változnak a szabályok. A tájékozottság manapság különösen fontos dolog akkor is, ha alapvetően nem szeretsz híreket olvasni, nézni.
2. Mivel nem írtál szolgáltatót, annyit tudok mondani, hogy a szájmaszk minden zárt légterű járműben kötelező, a nyitott kocsikban vagy fedélzeteken vagy kötelező, vagy ajánlott.
3. A legtöbb olyan szolgáltatónál, ahol van fedélzeti jegyértékesítés, az már újra elérhető, de továbbra is mindenhol az elővétel, különösen az online jegyelővétel ajánlott.
4. A távolságtartás mindenhol kötelező és igen, a törvény betűje szerint az egy háztartásban élő, együtt utazó utasok is másfél mèter távolságot kell tartsanak. Sajnos ez nem annyira megy mindenkinek, ráadásul óhatatlanul kialakul zsúfoltság is számos járaton.
5. De , van vírus akkor is, ha te a tagadás pszichológiai stratégiáját választod. Sajnos csak Magyarországon családok százai tudják megerősíteni számodra e tényt.
2: Ajjaj, súlyos a baj... :-D :-D :-D
Konteo rulez!
Akkor bújj vissza a barlangodba kedves kérdező.
Alkalmatlan vagy a társasági életre.
ja-ja, nyilván gyapjas alakváltók terjesztik a híreket a vírusról, a sokezer halottról világszerte...
És mindenki elhitte, csak te, kérdező nem, mert te résen vagy! :-DDD És nem engeded magadat átvágni. :-D
Ti, akik kioktató szándékkal jöttetek ide, egész napa gyakori kérdések bújjátok és azt nézitek mikor köthettek bele valakibe? Tök mindegy nekem, hogy élvezet céljából vagy egyéb okokból csináljátok, titeket minősít.🙂
Egy kérdést tettem fel (ami nem volt túl bonyolult), amire szerettem volna választ kapni, valószínűleg azért kérdeztem meg, mert valamilyen okból kifolyólag nem tudtam rá a választ. Ehhez képest a válaszolók közül 1 (egy) ember tudott normálisan válaszolni, neked köszönöm #3-as válaszoló.
A többieknek meg javaslom, hogy keressenek másféle módot a vágyaik kiélésére.🙃
Kedves kérdező!
Annyi energiával amit befektettél a kérdés kiírásába, a logikátlan magyarázkodásba, és a provokatív kioktatásba, az összes létező (hajótól a repülőig) tömegközlekedési eszközre vonatkozó, társaságonkénti (szolgáltatónkénti) lebontásban minden egyes feltételt megtaláltál volna ezen a fura internet nevű dolgon.
Tudod, ahova a kérdést is kiírtad.
"Mik a mostani szabályok a tömegközlekedésre vonatkozóan?"
Bocs, hogy mi ebből nem jövünk rá, hogy te most Alsómucsajröcsögéről akarsz-e helyközi busszal átmenni Felsőszentivánra, vagy pedig egy belföldi viszonylatban is használható nemzetközi IC-vel mennél az ország egyik végéből a másikba.
És végezetül had idézzek valamit, az általad istenített hármastól (bár semmi bajom nincs a válaszával, én is zöldet nyomtam rá) "utazás előtt az adott szolgáltató honlapját keresd fel, mert tényleg napról napra változnak a szabályok." Nos, a többiek is ugyanerre próbáltak rávezetni.
Úgyhogy ha ki hisztizted magad, tájékozódj utazás előtt.
Kedves "okos" utolsó! Ha nem arra van ez az oldal, hogy kérdéseket lehessen feltenni, akkor mire? Én eddig azt hittem (de szerintem még sokan mások is), hogy itt szabadon lehet akármit kérdezni. Akkor ezek szerint nem?
És amúgy meg miért foglalkozol te azzal, hogy én mibe és mibe nem fektetem az energiám? Ki vagy te, hogy eldöntsd helyettem?
Ha meg egy konkrét buszjárat szabályait szerettem volna megtudni, úgy kérdeztem volna.
Az meg, hogy a többiek mire próbáltak rávezetni (bár nem tudom, miből látod így), teljesen felesleges. Ha látok egy kérdést, mire tudom a választ, leírom a konkrét választ, nem pedig próbálok rávezetni, mintha valami találós kérdés lenne, ha meg nem tudom a választ, továbblépek, nem odaírok valami f@szságot. Legalábbis szerintem ez lenne az oldal lényege, de valaki javítson ki, ha tévedek.
Amúgy nem hisztiztem, leírtam, amit gondolok, de ne törd magad, én már hozzászoktam, hogy sok embernek fáj az igazság.
"én már hozzászoktam, hogy sok embernek fáj az igazság."
Látom köztük vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!