Tiltja valamilyen törvény a sínek melletti sétát? Pl. Leszállít a vonatról a kalauz mert nem volt pénzem jegyre, de valahogy haza kell jutnom.
hát a jó ég tudja...
vasúti közlekedés veszélyeztetését rád lehet húzni.
Illetve a pálya a máv területe, úgyhogy magánterület sértés is lehet belőle.
A kalauz legfeljebb valamelyik állomáson szállít le.
Azt nem tudom, hogy törvény tiltja-e a sínek melletti sétát, de életveszélyes. Akkor inkább az állomáson menj ki az útra és sétálj azon haza, vagy szállj fel a következő vonatra. Vagy menj busszal, azon most úgyis hátsó ajtós felszállás van, ellenőr meg szinte nincs is.
A “magánterület sértést” melyik jogszabályból vettétek? Ilyen nevű deliktumról én még nem hallottam.
Jelen esetben a szabálysértési törvény 225/A. paragrafusa érvényes:
“ 225/A. § * (1) Aki
a) vasútállomásnak, illetve megállóhelynek az utasok használatára meg nem nyitott részébe engedély nélkül belép, vasúti pályaudvaron a vágányokon átjár, az utasforgalom számára meg nem nyitott vasúti pályahálózaton, vasúti pályán, vasúti pálya tartozékán, kiszolgáló létesítményen gyalog közlekedik vagy tartózkodik, kivéve, ha ezt a vonat megközelítése vagy elhagyása teszi szükségessé,” (...) “szabálysértést követ el.”
Mindig keress egy párhuzamos közutat, esetleg el nem zárt magánutat a hazatéréshez, mert a vonat nem tud téged kikerülni.
2-est nem tom miért pontoztátok le... nem írtam be a paragrafusokat az a baj? na mindegy...
egy jó tanácsot azért még adok: beszélj a kallerrel!!
22 évet húztam le a vasúton, bejárós voltam végig és rengeteg kaller barátom van, rengeteg történetet hallottam és láttam magam is utas letételéről.
Egy konklúzió biztosan van: beszélj a kalauzzal!
Ha pofátlan vagy, fellógsz a vonatra, elbújsz a wc-ben akkor tuti ledobnak a vonatról!
Viszont ha odamész indulás előtt a kallerhez és elmondod, hogy ez meg az van, nincs pénzed, stb szépen beszélsz vele akkor 10-ből 8-9 elvisz (persze nem Budapesttől Záhonyig, de 10-20-30 km-t biztosan) Az az 1-2 aki nem visz el az a saját anyját is lerakná a vonatról.
Akkor van szívás ha jön valami főellenőr akkor papír lesz belőle és bünti. De az ellenőrök között is normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!