Kistermetű kutyát hogy szabályos szállítani vonaton, villamoson, buszon?
papírforma szerint: Póráz + szájkosár vagy zárt szállítóeszköz. És 1 kocsiban legfeljebb 1 kutya lehet. (úgy vettem észre, hogy a gyakorlatban nem veszik ennyire szigorúan)
Részletekért az adott cég üzletszabályzatát olvasd el.
Kerékpár/Élőállat-viteldíjjal, ha nem fér be cekkerbe. A jegyvizsgálót csak a kutya jegye fogja érdekli, más nem.
A szájkosár egy cseppet morbid, elég, ha van egy ilyen "bőrkarikád", amit rá lehet húzni a kutya szájára, ha netán rád szólnának érte, de senki nem foglalkozik ennek betartatásával egy díszkutyánál, ha van némi józan realitásérzéke, és nem bal lábbal kelt fel. Az viszont megeshet, hogy nem minden utas lelkesedik a kutyákért, mert pl. szőrallergiás, ezért - mint mindenféle problémásabb csomaggal - illik a poggyásztér környékén elhelyezkedni, ahol a biciklik is vannak, nem pedig kérdés nélkül behuppanni kutyástól másik két utas ölébe.
MÁV esetében ez az irányadó.
Én se olyan szájkosárra gondoltam. Pont olyanra, amit leírtál. De ez a kutya egy mukkot se szólna egyébként.
A MÁV pedig kapja be! Nem fogom egy dobozban szállítani! Pfff
Most komolyan azért kellett lepontozni, mert nem tetszik a válasz? ._.
Én tehetek arról, hogy ez a szabály?
Hidd el, hogy a vonatokon be szokták tartani az üzletszabályzatba foglaltakat, nem értem, mit nem lehet ezen érteni.
Nem mellesleg azt se értem, mi bajod a szállítóboxokkal, nem egy kartondobozról van szó, könyörgöm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!