Egy hét múlva utazok vonattal egyedül. Kb milyen magas a vonat, ahova fel kell emelni a bőröndöt?
Lehet magas is, de ha újabb kocsi lesz, az alacsonyabb. Kérj meg valakit, nem szégyen az. Én már számtalan esetben segítettem böri feladásba.
De, ha egyedül csinálod, először a börit tedd fel a lépcsőre, utólag végképp nehéz felemelni.
én úgy csinálnám, hogy lépcsőnként emelném fel magam előtt a csomagot. Ha felmész nem tudsz akkorát hajolni hogy elérd....
Amúgy én mindig rákérdezek ha látom ha egy lány, vagy néni "bénázik" hogy segíthetek-e és hidd el nem vagyok ezzel egyedül.
Akkor mégiscsak "előbb a bőrönd és aztán én" sorrend lesz. :D
Rendben, köszönöm a válaszokat, remélem nem lesz túl magas, vagy hátha segít nekem is valaki. :)
“Hátha”
Kommunikálj, kérj segítséget, ne csak várj és reménykedj! Nem akarom túlgondolni a kérdést, de az élet más területein is hasznos, ha nem csak vársz és remélsz, hanem ki is fejezed a gondolataidat, èrdekeidet, vàgyaidat...
Annyi tippet adnék, hogy ne a vonat személyzetétől kérj segítséget, hanem az utasoktól.
Én már szerintem kérhetnék valami illetményt a mávtól, rendszeresen én (utasként) segítem le a mozgássérült utast, mert ők jelzik a kalauznak hogy xy megállóban majd leszállnának, a kaller meg olyan szinten tojik rájuk, hogy hihetetlen. Nem számítanék rájuk, ha segítség kéne, az utasok közül viszont mindig vagyunk páran, akik segítünk ilyenkor.
amúgy hol laksz? kis faluban, vagy nagyobb városban?
mert a falvakban a régen felújított vonalakon általában tényleg alacsonyan van a peron. és onnan az első lépcső magasan van.
de az újabb vonalakon és a városokban már jóval magasabb peronok vannak, az első lépcsőfok fölé szoktak érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!