Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Egy hét múlva utazok vonattal...

Egy hét múlva utazok vonattal egyedül. Kb milyen magas a vonat, ahova fel kell emelni a bőröndöt?

Figyelt kérdés
Kb 20 kg a bőröndöm, iszonyat nehéz, nem tudom hogy fogom a vonatra felrakni. Nem akarok senkit feltartani és ott bénázni. De úgy emlékszem elég keskenyek azok a lépcsők. Szerintetek úgy könnyebb ha előbb felmegyek és úgy próbálom felemelni a bőröndöt magamhoz?

2020. febr. 26. 19:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

Lehet magas is, de ha újabb kocsi lesz, az alacsonyabb. Kérj meg valakit, nem szégyen az. Én már számtalan esetben segítettem böri feladásba.

De, ha egyedül csinálod, először a börit tedd fel a lépcsőre, utólag végképp nehéz felemelni.

2020. febr. 26. 19:48
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
Attól függ, hogy milyen, van amelyikre fellépni is nehéz. Érdemes több emberrel együtt felszállni, és segítséget kérni, ne szégyelld!
2020. febr. 26. 20:08
 3/12 anonim ***** válasza:
96%
Kérj segítséget, teljesen természetes és megszokott dolog. Ha màs nem, a vonatszemélyzet mindenképp làtja a helyzetet és tud segíteni.
2020. febr. 26. 21:37
 4/12 eddiboy ***** válasza:
100%
"milyen magas a vonat" - Attól függ honnan hova és melyik vonattal utazol. Vannak már alacsonypadlós vonatok is, ezeknél abszolút nem kell emelni.
2020. febr. 26. 22:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

én úgy csinálnám, hogy lépcsőnként emelném fel magam előtt a csomagot. Ha felmész nem tudsz akkorát hajolni hogy elérd....

Amúgy én mindig rákérdezek ha látom ha egy lány, vagy néni "bénázik" hogy segíthetek-e és hidd el nem vagyok ezzel egyedül.

2020. febr. 26. 22:46
 6/12 A kérdező kommentje:

Akkor mégiscsak "előbb a bőrönd és aztán én" sorrend lesz. :D

Rendben, köszönöm a válaszokat, remélem nem lesz túl magas, vagy hátha segít nekem is valaki. :)

2020. febr. 26. 23:02
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

“Hátha”

Kommunikálj, kérj segítséget, ne csak várj és reménykedj! Nem akarom túlgondolni a kérdést, de az élet más területein is hasznos, ha nem csak vársz és remélsz, hanem ki is fejezed a gondolataidat, èrdekeidet, vàgyaidat...

2020. febr. 27. 05:52
 8/12 A kérdező kommentje:
Persze, ha látom hogy nem fog menni egyedül, akkor mindenképpen segítséget kérek. :)
2020. febr. 27. 08:20
 9/12 anonim ***** válasza:
73%

Annyi tippet adnék, hogy ne a vonat személyzetétől kérj segítséget, hanem az utasoktól.

Én már szerintem kérhetnék valami illetményt a mávtól, rendszeresen én (utasként) segítem le a mozgássérült utast, mert ők jelzik a kalauznak hogy xy megállóban majd leszállnának, a kaller meg olyan szinten tojik rájuk, hogy hihetetlen. Nem számítanék rájuk, ha segítség kéne, az utasok közül viszont mindig vagyunk páran, akik segítünk ilyenkor.

2020. febr. 27. 09:19
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

amúgy hol laksz? kis faluban, vagy nagyobb városban?

mert a falvakban a régen felújított vonalakon általában tényleg alacsonyan van a peron. és onnan az első lépcső magasan van.

de az újabb vonalakon és a városokban már jóval magasabb peronok vannak, az első lépcsőfok fölé szoktak érni.

2020. febr. 27. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!