Expresszvonatra a helyjegy váltása valóban biztosítja a helyet?
Figyelt kérdés
Aranyhíd expresszvonattal akarok majd utazni Balatonról Pestre.
Azt írja a máv, hogy 140 ft-os helyjegy kell. Csak kíváncsi vagyok, hogy valóban biztosítja-e a helyet, vagy egy újabb pluszköltség...
2010. júl. 24. 12:02
1/4 anonim válasza:
Szerintem igen. Olyan, mit a moziban.
2/4 anonim válasza:
Azért helyjegy, hogy biztosítsa! Ha mégsem biztosítaná, akkor ha jól tudom, 5-szörös kártérítést kell fizetnie a MÁV-nak, azaz 700 Ft-ot!
3/4 anonim válasza:
Már számtalan olyan esettel találkoztam, amikor valaki (igaz nem IC-re, de nem is Expresszre, de amúgy utasokkal teli vonatra) megvette a helyjegyet, nyilván azért, hogy legyen helye, és amikor valakit ott talált, mikor felszállt, akkor az illető b.szott felállni onnan, mondván, hogy ez nem helyjegyes járat. Lehetne mondani, hogy kötsög magyar mentalitás, de akkor is találkozni ilyen szituval bőven.
4/4 anonim válasza:
NEM!
Vagy olyan helyjegy, ami biztosít ülőhelyet, de azok drágábbak. Általában IC-n van ülőhelybiztosítás, gyors- és expresszvonatokon nem igazán. Ezt a pénztárnál megmondják, de valószínűleg a jegyen is rajta lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!