Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tudnátok segíteni?!

Tudnátok segíteni?!

Figyelt kérdés
Szóval ma ellenőr volt a buszon minden rendben ment majd elkérte az igazolást ami ugye a berlethez tartozik mondtam neki hogy én kertem olyat amikor a bérletet vettem de nem adtak és nyilván megbüntetett elfogadtam nem ellenkeztem. Az lenne a kérdésem hogy ugye kaptam a 8000 forintos illetve egy 465 forintos csekket de azt mondta ha15 napon belül bemutatom akkor csak 1300 Ft kell fizetnem . El is küldtem e-mailben amit kértek ,a csekket majd ok küldik ki?
2020. febr. 20. 16:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

"elkérte az igazolást ami ugye a berlethez tartozik"

Milyen igazolást? Ha volt bérleted, akkor miért fogadtad el, hogy megbüntetett?

2020. febr. 20. 16:57
 2/7 A kérdező kommentje:

Azért mert a berlethez tartozik az utazási viszonylag vagyis igazolás elmagyarázta nekem az ellenőr

Én annyit szeretnek tudni hogy az 1300 Ft kapok csekket vagy csekk nélkül kell befizetnem a kijelölt helyen ?

2020. febr. 20. 17:00
 3/7 anonim ***** válasza:
93%

Bemész személyesen, és ott eldönti(te)k hogy bankkártya/készpénz/csekk.

Nem fogják kiküldeni, erre ne várj.

2020. febr. 20. 17:19
 4/7 eddiboy ***** válasza:
100%

Ha a diákigazolvány szerinti lakcímed és az iskola székhelye közé szól közvetlenül a bérleted nincs szükség semmilyen egyéb igazolásra. Sok ellenőr mégis ragaszkodik hozzá, teljesen alaptalanul. Mifelénk szerencsére csak pampognak érte, nem büntetnek. Nemrég tettem ki ezzel kapcsolatban egy kérdést, itt konkrét jogszabályi hivatkozásokkal is megerősítik az álláspontomat: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__..

Tervezem, hogy írni is fogok ezzel kapcsolatban a Volánbusznak egy panaszlevelet.

2020. febr. 21. 10:41
 5/7 eddiboy ***** válasza:
100%
Menjetek be a Volánbusz irodájára a büntetéssel, és töröltessétek el, mert jogtalan. Hivatkozzatok arra, amit az én kérdésemre válaszolt #2.
2020. febr. 21. 10:42
 6/7 anonim ***** válasza:
55%
eddiboy Milyen iskola? Nem mindenki jár már iskolába és nincs is már mindenkinek diákigazolványa ugyanis NEM MONDTA SENKI HOGY GYEREK!
2020. márc. 7. 13:24
 7/7 eddiboy ***** válasza:
100%
#6: "nem mindenki jár már iskolába és nincs is már mindenkinek diákigazolványa" - Nem bizony, én sem vagyok már diák, viszont a kérdésből elég egyértelműen lerí, hogy diákbérletről van szó. Pl. náluk hívják igazolásnak azt a papírt, amivel (szerintük kötelezően) használható a tanulóbérlet. Felnőtt bérlet esetén bérletigazolvány van, illetve újabban elég a személyi. Ott nincs szükség semmilyen igazolásra, mivel nincs a bérleten kedvezmény, bárki bárhova válthatja.
2020. márc. 10. 17:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!