Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A németek miért ennyire...

A németek miért ennyire villamosmániások?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy pl. Németországban van a legtöbb villamos, de nem csak ez, hanem ők kifejezetten szeretik a villamosokat.
2010. júl. 22. 05:19
 1/5 anonim ***** válasza:
98%
Mivel sokkal pontosabb, mint a buszok - mert zárt pályán közlekednek, kevésbé szennyezik a környezetet, olcsóbb az üzelemtetése és mert tradicionálisan hozátartozik a helyi közlekedéshez a villamos (és ott fontos a tradiciók megörzése is).
2010. júl. 22. 06:55
 2/5 anonim ***** válasza:
95%
+ a városképet is csinosítja.
2010. júl. 22. 08:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem csak a németek hanem a franciák is mondhatjuk villamos mániások. Francia országban az 50-60-as években egy csomó üzemet bezártak most sorban építik őket újra. Sokkal több embert tudnak szállítani mint busszal

Van egy nagyon jó kis villamos üzem Gmunden. Kis város egy vonallal ahol Combino villamosok járnak 1000 mm nyomtávon és 2,5-3 km a vonal és elég nagy szintkülönbséget másznak meg.

2010. júl. 22. 12:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Sajna nálunk van Német a családba/benősült/a saját sza%át is megenné örömmel csak mert ingyen van.Spuros egy népség.
2010. júl. 22. 17:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten is elég sok villamos vonal volt, de sajnos tönkre vágták őket...

amennyire én tudom a németeknek a környezetvédelem elég fontos, márpedig a villamosnál környezetbarátabb közlekedési forma nem nagyon van. csendes, stílusos, arányaiban olcsó.

2010. júl. 23. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!