Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért csinálja sok tömegközlek...

Miért csinálja sok tömegközlekedő, hogy befurakszik az ember elé, majd utána cammog meg megáll?

Figyelt kérdés

Igazából nem zavar, csak viccesen érthetetlen számomra.

Szituáció: utazok egy tömegközlekedési eszközön, közeledünk egy megállóhoz, én felállok és odamegyek az ajtó elé (tehát egyértelmű, hogy le fogok szállni, opcionálisan még van is másik, üres ajtó), alanyunk utánam kel fel és jön az ajtóhoz, majd beáll mellém és elkezd kitúrni engem az ajtóból, befurakodni elém. Volt, hogy csak onnan vettem észre, hogy konkrétan fellökött vagy belém könyökölt az illető, de egyébként még előre is szoktam akkor engedni, biztosan siet, hadd menjen.

Majd ezek után, mikor megáll a jármű és kinyílik az ajtó, akkor leszáll és megáll a peronon/padkán, nézelődik, ábrándozik, gyök2-vel indul el bóklászni, látványosan ráér.

(Felszállásnál is előfordul, de akkor ritkább valamiért.)

De akkor előtte miért furakodott? Előtte miért volt sürgős, ha utána 10 másodperccel már ráér? :D

Igazából minden nap 3-4 alkalommal eljátszom ezt valakivel, hogy beengedem magam elé mert furakszik, majd leszállás után majdnem átesek rajta és kerülgethetem, mert tötymörög... miért csinálják ezt? Mire jó? :D

2020. jan. 17. 11:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

Kb ugyanaz a gén felelős érte mint autóvezetőknél aki megelőz, majd elkezd lassan menni. Vagy kikanyarodhatna mert még messze vagy de ő vár majd kimegy mikor már közel vagy, és gázadás helyett az első 400-500 m-t 30-cal teszi meg majd gázt ad.

A buszon csak azt tapasztaltam hogy ha tele van, mindig az megy be leghátra aki aztán először akar keszállni.

2020. jan. 17. 11:52
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A megoldas egy hangos 'ne alljuk meg az utban, kerem' kisereteben atgyalogolni rajtuk. Legkozelebb hidd el, sietni fog le- es felszallaskor is.
2020. jan. 17. 12:44
 3/12 A kérdező kommentje:

Hm, lehet hogy akkor félreérthetően fogalmaztam: nem ugyanarról az emberről van szó, hanem mindig más-más egyénről.

Autóban is megvannak ezek, de szerencsére azokat nem sokszor látom, nagyon ritkán kell autóba ülnöm. :D

2020. jan. 17. 12:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
ertem en, de mi akadalyoz meg benne hogy minden alkalommal atgazolj az ilyeneken, barkik is legyenek azok?
2020. jan. 17. 13:18
 5/12 A kérdező kommentje:

Miért gázolnék át rajta? Írtam, hogy igazából nem zavarnak, csak mókás. :)

Meg főleg a "legközelebb" dologra értettem, hogy nem ugyanaz az ember, így nem hinném, hogy lesz legközelebb.

2020. jan. 17. 13:33
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

"Lehet ugyanazzal a pár ėrtetlen emberrel találkozol minden nap. Már már társadalomtudományos kėrdėseket feszegeted.

Az interneten vásárolt szemėlyes átvėtelű árúkėrt ėn pont így megyek. XD

1. Ú... Le kėne szállni a járműről ,mert megėrkeztem.

2. Vajon leszáll az előttemálló ember vagy csak itt áll?? "Megszólitsam ne szólítsam?? (mondjuk ėn megszólitom mert vidėki vagyok ,nem csömörödtem be az emberektől)

3. Leszálltam... (sikerült) "No hol is vagyok merre kell menni??!..

XD..

2020. jan. 17. 15:21
 7/12 anonim ***** válasza:
88%

"Felszállásnál is előfordul, de akkor ritkább valamiért."

Én felszállásnál tapasztaltam inkább. Elém furakodik, mikor nyílnak az ajtók. Fölmegy a busz lépcsőjén, és megkapaszkodik a lépcső mellett közvetlenül levő függőleges rúdban. Azt utána már el nem engedi, másszon át rajta 30 ember, hogy a busz belsejébe bejusson, és mindenki fölszállhasson. Vagy megállnak mögötte és 10 ember lentről várja, följut-e. A sofőr csengetni kezd, hogy záródnak az ajtók. Na ilyenkor szoktam én hátulról megnyomni a tömeget és mindenkin keresztülgázolva fölszállni a buszra.

Lefelé egyszerűbb, mert ha megáll a sor egy olyan miatt, akiről te beszéltél, kérdező, én meg még fönt vagyok a buszon, akkor egyszerűen rádőlök az előttem levőkre és rögtön kiderül, hogy tudnak helyet adni, hogy leszállhassak.

Normális országban persze ez nem így működne, de Magyarországon vagyunk.

2020. jan. 17. 18:08
 8/12 anonim ***** válasza:
17%
Nem figyelt és nem tudja hogy miért állsz az ajtóban. Ha sokan vannak mondjuk metrón akkor lehet hogy csak ott jutott hely. Ha kevesen vannak akkor tényleg furább de én akkor is szoktam az ajtóban állni, persze a le/felszállókat mindig elengedem. Én sem értem persze hogy mi a logika ebben, a közlekedési kultúra sokaknál hiányos. Ha már nagyon furakodni akar valaki, akkor ráér a leszállásnál amikor egyértelmű lesz hogy az útban álló is leszáll-e.
2020. jan. 17. 20:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen írnék erről egy esszét, de inkább a sörömet kortyolgatom. A lényeg annyi, hogy 1-1,5 millió ember mozog a budapesti tömegközlekedési hálózaton egy-egy napon és bizony nem mindenki az előre megtervezett, jól átgondolt cselekvéssorozatok embere.
2020. jan. 18. 00:25
 10/12 anonim ***** válasza:
Moszkvában voltam kint nemrég, ott még annál is több ember használja a metrót, és amikor az ajtók záródnának, az oroszok szabályosan betolják egymást a szerelvénybe, de érdekes módon ott senki nem óbégat ezért.
2020. jan. 18. 03:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!