Mit lehet kezdeni azzal a helyzettel, ha nem adnak jegyet?
B-A-Z megye kisebb településein kialakult a buszsofőrök részéről egy olyan általánosan bevett szokás, hogy nem adnak jegyet! Értem ezalatt, hogy péládul 300-Ft egy egész jegy, ebből 150-et elrak, a másik felét pedig visszaadja. jól járok én is, és jól jár ő is gondolhatnánk magunkban.
Na most ugye mi van akkor, ha esetleg pont felszáll egy ellenőr és kéri a jegyet, vagy éppen ami mégrosszabb felszáll vele egy biztonsági őr is! Aztán ha nem kezeskedik értem a sofőr, vagy megbüntetnek és leszállítanak, vagy ha felháborodok a dolgon talán megtámad a biztonsági őr! Ez igazából benne van a pakliban, tehát ilyenkor engem veszélyeztet a sofőr!
Mindkét buszvezető falumbeli, illetve a többi is környékbeli. Időközben én eljöttem a városba, de néha járok haza és rendszeresen ezt tapasztalom. Egyébként középsulis éveim alatt is rendszeres volt. Nem tudom, hogy esetleg másoknak is van ebből tapasztalata, vagy csak velem játszák el! Nem akarok balhét, családi viszályt generálni. Ugyanis nem hiányzik, de már ebből elegem lenni. És akkor ugye beszélünk arról hogy ki a tisztességes állampolgár? Ha tíz emberrel játsza el ezt egy héten, az ezerötszáz forint, ez havi szinten hatezer forint, de ne legyünk enyire mohók. Legyen három és négyezer között, nem azt mondom hogy sajnálom tőlük, de konkrétan meglopnak és még veszélyeztetnek is! Veletek is fordult már elő ilyen, hogy kezelitek?
Mi az hogy meglopnak meg téged veszélyeztetnek előtte leírod, hogy nem sajnálod tőllük majd azért még is csak meglopnak te hülye vagy? :D
Én is rendszeresen tapasztalom, csak én ráadásul még külön kérem is aki adni akar, hogy nem kell.
Mi a francnak nekem az kis papír fecni meg minek fizessek 300 forintot ha 150-be is megoldhatjuk. Nem hülye egyik se nagyon jól tudják mikor, hol, melyik vonalon dolgoznak az ellenőrök.
Attól mert kevesebb a jegyeladás nem fog egyetlen járatsem megszűnni, majd kimennek számolni ünnepnap vasárnap este az utasforgalmat és jé nincs is utas ezen a járaton meglehet szüntetni.
panasz@volanbusz.hu
Vagy az email címre legyenek szívesek egy levelet írni, vagy lejjebb lévő webcímen lehet névvel jelezni ezt a problémát. Ez több megyében is probléma, de vannak megyék,ahol le vannak paktálva az ellenőrökkel,de van ahol kialakult messengercsoporton informálják egymást, tudunk ezekről a problémákról. Ha határozottan kéri a jegyet, nem fogja visszautasítani az autóbuszvezető,ha mégis,akkor kérjen számlát is,mondja azt,hogy magának le kell adnia a jegyet, mert a munkahelye elszámolja magának. Ha még mindíg ágál, nyugodtan közölje, hogy a fenti elérhetőségeken jelezni fogja ezt az esetet az illetékeseknél. Amikor megírja nekünk a panaszt,kérjük vonalszám/járatszámot is írjon,ha lehet,akkor a dátumot,pontos időt és a megállóhelyet is,ahol felszállt
esetleg rendszámot, hogy biztosak lehessünk abban,hogy valóban az érintett kolléga lesz meghallgatva az ügyben.Az ön adatai nem kerülnek kiadásra,de valószínű,hogy emlékezni fog,hogy maga volt az,aki nagyon kérte azt a jegyet. Ha jegy nélkül utazik és úgy jelenti be,akkor nem fogja tudni, hogy maga volt. Ezt csak azért írom le,hogy nem szeretnénk,ha a kollégával később konfrontálódjon. Amit ők csinálnak nem megengedett és nem ez a jellemző,de sajnos bizonyos régiókban igen. Köszönjük,ha segít nekünk a közösségünket megtisztítani az ilyen munkatársaktól. Egy becsületes autóbuszvezető.
Utolsó vagyok,az e-mail címet rosszul írtam le.
Helyesen: info@volanbusz.hu
Egy megoldást tudok elképzelni:
Felszállsz, kérsz egy jegyet, megtörténik az eset, amiről beszéltél. Reakció: Telefon elő, videofelvételt elindítod és mondod még egyszer, hogy "szeretnék egy teljes árú jegyet kérni" úgy, hogy közben megy a felvétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!