Szerintetek is módfelett kényelmetlen már fél óra után is a Flirt vonatok ülése?
Igen. Főleg ha ülnek veled szemben is, mert nem fér el normálisan két ember lába.
Hosszú távon büntetés ezeken ülni.
Igen, nekem bőven elég szokott lenni mondjuk egy Budapest-Tatabànya táv vagy hasonló. Egyszer televonatoztam Debrecenből Budapestre, többször felálltam sétàlni inkább.
Tény, hogy elővárosi konfiguràciójú vonatok ezek, az üléselrendezés kiválasztásánál az elsődleges szempont a kapacitás volt. Ezért nem támogatom, hogy a MÁV-Start több távolsági vonatba is beforgatja ezeket, hiszen egyszerűen nem arra valók, hogy 4 órát seggeljen rajtuk az ember Záhonyig.
Megjegyzem, ez is előre tervezés kérdése: ha ennyire fontos minden régióban megmutatni ezeket a vonatokat, akkor bizony ott volna a lehetőség arra, hogy néhányat ugyanezzel a gépészettel és kasztnival, de távolsági forgalomra beszékezve rendeljenek meg. És rögtön meg is cáfolom magamat, hiszen tudom: ezek uniós forrásból beszerzett járművek, a támogatás célja a budapesti elővárosi közlekedés járműparkjának fejlesztése. Innentől kezdve pedig nehezen volna indokolható, hogy miért kell bele első osztály, 2+1 üléselrendezés, csomagtattó polcok, magas fejtámla, nagyobb lábtér vagy netán játszósarok és bárpult.
ha megnézzük az indiai vasút személyszállítási szokásait, kiderül, hogy a mi vonatjaink kimondottan a luxus kategóriába tartoznak.
Amúgy egy repülőn is derékfájást kapni már két óra után, a turistaosztályon biztos.
Nekem gerincproblémám van, de nem érzem, hogy gáz lenne. Egy I. szériás Skoda Fabia gázosabb ilyen téren.
Még nem próbáltam hosszú távon, de egyszer kipróbálnám, hogy felteszem az ülésre a lábamat, akkor milyen lenne a Flirt-ben.
Hogy a sima elővárosi Flirt kényelmetlen az egy dolog, ott normális esetben ritkán utazik az ember 30-40 percnél többet vele.
Múlt héten ültem az "új" ICE4 bőrös első osztályán. Tök király bőr fotelek, csak a bőr alól a szivacsot hagyták ki, olyan mintha deszkán ülnél. Abban szerintem a 4-5 óra kibírhatatlan. :D
„Hogy a sima elővárosi Flirt kényelmetlen az egy dolog, ott normális esetben ritkán utazik az ember 30-40 percnél többet vele.”
Végülis csak hétvégén jár oda-vissza zónázó gyanánt a Keleti és Szolnok között:D Én konkrétan 1 óra 10 percet (plusz az állandó késés) megyek vele..
"Végülis csak hétvégén jár oda-vissza zónázó gyanánt a Keleti és Szolnok között"
De Szolnokra rendelkezésedre áll más vonat is Budapestről, amin nem deszkán ülsz igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!