Hajnalban átcsúsztam egy piroson, de még a lámpa után lévő stop tábla előtt meg sikerült állnom és mivel nem voltak mögöttem, visszatolattam. Csak térfigyelő láthatta, számítsak bírságra?
(Lámpa után STOP táblát, legfeljebb, a lámpás kereszteződés utáni másik kereszteződésben láttam. De, mindegy, ahol te voltál, ott ilyen volt.)
Térfigyelő kamerát települési önkormányzat létesíthet, üzemeltethet. Ezt teheti valamilyen, általa létrehozott szervezet, például, közterület-felügyelet révén.
„A KRESZ*** 40-41. §-ának, valamint más megállási, várakozási vagy táblával jelzett behajtási tilalom vagy korlátozás megszegése esetén a közterület-felügyelő is szabhat ki helyszíni bírságot.”
↑
2012. évi II. törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről 224. § (2)
(*** a hivatkozott KRESZ szabályok elolvashatók a KRESZ jogszabályban: [link] )
„a behajtási tilalomra, a korlátozott övezetre (zóna), a kötelező haladási irányra vonatkozó rendelkezések megsértői bírság fizetésére kötelezhetők” „e szabálysértések tekintetében a közterület-felügyelet is jogosult együtt vagy önállóan ellenőrizni”
↑
1988. évi I. törvény a közúti közlekedésről 20. § (1) kg) és 20. § (11) f)
Látható, hogy nem látható, térfigyelő kamera estén a forgalomirányító fényjelző készülék előtti megállási kötelezettség megszegését bírságolni. Nincs, a fenti, tételesen megnevezett szabályszegések közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!